Vuodelle voi laittaa erinäisiä tavoitteita, jotka voi koettaa toteuttaa.

Huffington Postin mukaan on olemassa myös sellaisia tavoitteita, joita jokaisen parikymppisen pitäisi todellakin toteuttaa vuoden aikana.

Tällaisia tavoitteita ovat:

1. Ole aktiviinen

Koeta pitää huolta, että teet jonkinlaisia fyysisiä aktiviteettaja säännöllisesti, oli se sitten salilla käymistä kahdesti päivässä tai kävelyllä naapurustossa kolmesti viikossa. Älä vetoa kiireeseen, sillä kiirettä on kaikilla. Liikunnalle täytyy vain koettaa löytää aikaa omasta kalenterista. Ja kannattaa muistaa, että viiden minuutin vatsalihastreenikin on jo parempi kuin ei mitään.

2. Lähde lomamatkalle

Koulusta ja töistä ollaan lomalla aika ajoin ihan syystä. Osalle tästä loma-ajasta kannattaa varata matka. Lähde jonnekin lämpimään. Lähde jonnekin romanttiseen kohteeseen. Lähde jonnekin eksoottiseen kohteeseen. Valinnanvaraa riittää ja kaikki on itsestä kiinni, sillä usein parikymppisenä pääsee jo itse tienaamaan omat lomamatkarahansakin.

3. Vietä villi ilta yöelämässä – tai useita

Viihteelle lähtiessä ei ole mikään pakko juoda päätä täyteen joka kerta tai edes juoda alkoholipitoisia juomia ollenkaan. Eikä viihtelläkään tarvitse käydä niin usein, mutta koeta saada uuteen vuoteen mahdutettua edes yksi villi ilta yöelämässä, josta kuuleminen seuraavana päivänä nolottaa, mutta myöhemmin siitä tulee hauska tarina kerrottavaksi; ”Muistatteko sen kerran, kun tanssin yökerhon pöydällä ja….”

4. Ajattele

Parikymppiset eivät usein ajattele, parikymppiset toimivat. Tänä vuonna kannattaa kuitenkin koettaa ajatella, mihin käyttää rahojaan, mitä syö, mitä julkaisee sosiaalisessa mediassa ja mitä tekee alkoholin kanssa. Näin rahaa voi välillä jäädä säästöönkin ja elämäntavat ja oma vointi voivat muuttua, kun ei syö ja juo mitä sattuu.

5. Opettele ruoanlaittoa

Parikymppisten on jo aika opetella kokkaamaan. Makaronin ja kanamunien valmistaminen pitäisi jo onnistua. Sen jälkeen on aika opetella versiomaan ja kokeilemaan uusia juttuja sekä uusia valmistustapoja tuttujen ja turvallisten kattilan ja paistinpannun lisäksi. Netistä löytyy helppojakin ohjeita ja aina ei tarvitse turvautua mikroruokaan. Eikä ruoanlaitto ei ole oikeasti niin kamalaa touhua.

6. Hankkiudu eroon tekokavereista

Parikymppisenä aletaan poistua koulumaailmasta ja olla aikuismaisempia. Enää ei tarvitse kaveera ihmisten kanssa, joista ei pidä, vain koska tyyppi X on kaveri oman kaverin kanssa. Muille ihmisille ei kuitenkaan tarvitse ruveta ilkeäksi. Älä koeta pakottaa ystävyyssuhdetta vaan koeta keskittää energiasi ystävyyssuhteeisiin ihmisten kanssa, joista pidät.

7. Katso putkeen jokin tv-sarja

Tai vaihtoehtoisesti ala seurata hyvää sarjaa, niitäkin löytyy. Valitse jokin kehuttu sarja, jota et ole vielä ehtinyt jostain syystä katsoa ja katso useampi kausi putkeen, jos mahdollista. Sarjamaratonin aikana voi välillä tuntua kuin olisi laiskiainen, kun vain löhöilee sarjaa katsomalla, mutta joskus sekin on ihan sallittua.

8. Osta jotain arvokasta

Oli se sitten puhelin, tietokone, televisio, tabletti tai muotilaukku, hemmottele itseäsi. Osta jotain, mihin opintotukiaikoina ei olisi ollut millään varaa ja käyttäydy sen jälkeen vastuullisesti ostaamasi asiaa kohtaan, että se ei esimerkiksi hajoa heti.

9. Ole yhteydessä ystäviin ja perheeseen

Nykyaikana ei juuri soitella. Nykyisin twiitataan ja tekstaillaan. Ihmisiä ei enää kuunnella ja keskusteluista on tullut persoonattomia. Tänä vuonna koeta käyttää viikoittain (tai edes parin viikon välein) hieman aikaa siihen, että soitat ihmisille. Kasvokkain tapahtuva kommunikointi on parasta tietysti, mutta jos se ei ole mahdollista ja haluat kuulla, miten jollakin menee: soita.

10. Rentoudu

Ota tauko ja älä suunnittele kaikkea koko ajan valmiiksi. Se on ihan ok istua sohvalla ja katsoa kökköä tv-sarjaa. Se on ihan ok mennä aikaisin nukkumaan viikonloppuna. Se on ihan ok olla välillä tekemättä yhtään mitään koko viikonloppuna. Välillä se on melkein jopa tarpeellista. Istahda hetkeksi alas ja koeta olla ajattelematta koko ajan. Rentoudu.

Lähde: Huffington Post

Kommentit

Kommenttia