Usein sitä oikeaa etsiessä ja naimisiin menenemisestä haaveillessa unohtaa kaikki ne hienot asiat, jota voi ja kannattaisi tehdä ennen asettumista aloilleen.

CafeMom-blogiin kirjoittavan Maressa Brownin mielestä jokaisella naisella pitäisi olla to do -lista asioille, joita tehdä ennen kuin purjehtii avioliiton satamaan. Alla olevat 20 asiaa jokaisen naisen pitäisi Brownin mielestä koettaa tehdä ennen aviolittooa:

1. Matkusta sisko(je)n ja/tai läheisten naisystävien kanssa. Saman voi tehdä toki naimisiin menemisen jälkeenkin, mutta ennen sitä yhdessä matkustelussa on jotain erityisen vapauttavaa ja silmiä avaavaa.

2. Matkusta tulevan puolisosi kanssa. ”Jokainen tulee toimeen viikonlopun ajan, mutta kokeile, miten pärjäätte viikon yhdessä hoitaen reissun ongelmia sun muuta”, neuvoi Brownia vasta naimisiin mennyt ystävä.

3. Kärsi iso sydänsuru. Sydämen särkemisen läpikäyminen vahvistaa siitä selviävää ihmistä ja estää pitämästä rakkautta itsestään selvyytenä.

4. Jätä joku. Oli kokemus miellyttävää tai ei, päätöksen tekeminen kerran tai toisenkin antaa vallantunteen.

5. Hoida raha-asiat kuntoon, mikä kannattaa tehdä jo oman mielenrauhan takia, mutta myös siitä syystä, että tuleva puoliso ei saa taakakseen omia sinkkuaikojen lainoja.

6. Puhu raha-asioista tulevan puolison kanssa. Sopikaa raha-asioista ja säästämisestä jo ennen papin aamenta.

7. Asu yksin. Riitele kämppisten kanssa, mutta ei vanhempien. Itsenäisyys kannattaa. Yksin asuttuaan osaa myös arvostaa puolison tuomaa panosta, kun lopulta on yhteinen koti.

8. Asu kumppanisi kanssa. Yhdessä asumisen voi mieltää samalla tavalla kuin auton koeajon; testaa, että homma toimii ennen kuin tekee sitovan päätöksen.

9. Kesäromanssi. Vaikka se ei kestäisi, kesäromanssia on hauska muistella myöhemmin.

10. Opettele kokkaamaan, sillä se on huojentavaa, kun osaa huolehtia omasta ruoanlaitostaan.

11. Törsää itseesi, koska voit – ja koska pitäsi.

12. Yksi iso riita tulevan puolison kanssa ja sen jälkeen sovinto. On hyvä tietää, että riidoista selviää.

13. Deittaile, että myöhemmin ei ala tuntua siltä, että jotain olisi jäänyt kokematta deittirintamalla.

14. Kohtaa joku suurimmista peloistasi.

15. Friends with benefits. Sitä kannattaa koettaa jo siitä syystä, että varmistaa sen kaverin, johon on aina ollut ihastunut, olevan vain kaveri eikä lopulta se, joka pääsi karkuun.

16. Keskity koulutukseesi. Koulutusta voi hankkia avioliiton solmimisen jälkeenkin, mutta mukavampaa voi olla keskittyä hankkimaan yksi tai useampi tutkinto ennen avioliittoa.

17. Aloita unelmiesi toteuttaminen. Tähän pätee sama, kuin kohtaan 16.

18. Päätä mielipiteesi lasten suhteen. Tämä päätös on todella tärkeä ennen kuin menee naimisiin ja siitä on hyvä keskustella oman kumppanin kanssa, että molempien mielipiteet ovat selvillä ja samat.

19. Paranna elämäntapojasi muun muassa juomalla vähemmän alkoholia, syömällä terveellisemmin ja kuntoilemalla enemmän.

20. Opettele tuntemaan itsesi, mikä on melkein itsestään selvääkin.

Lähde: HuffPost