Kannattaa kiinnittää huomiota näihin asioihin, sillä ne vievät rahasi usein ilman, että olet varautunut siihen.

Tuntuuko sinustakin aina siltä, että rahat ovat loppu, vaikka juuri oli palkkapäivä? Et ole ainoa! Osa meistä on säästäväisempiä ja parempia taloudenpitonsa kanssa, kuin me muut, mutta useimmille käy silti niin, että jostain ilmaantuu aina yllättäviä menoja, joihin et ole varautunut.

On helppo varautu siihen, että joka kuussa pitää maksa vuokra, pitää ostaa ruokaa ja maksaa vaikkapa puhelinlasku. Sitten on kuitenkin lisäksi olemassa kuluja, jotka on helppo unohtaa, sillä ne eivät ole yhtä säännöllisiä, tai ne ovat niin pieniä, ettet edes tajua, kuinka paljon ne loppujen lopuksi maksavat.

Seuraavat 7 asiaa tyhjentävät tilisi helposti, ellet osaa varautua niihin ajoissa.

 1. Kampaaja
  Kampaamossa menee pitkähiuksisella väriin ja leikkaukseen helposti pari sataa euroa. Koska kampaajalla kuitenkin käydään sen verran harvoin, moni meistä unohtaa varata tuon summan etukäteen, ja kampaajapäivän koittaessa huomaammekin, että tilimme kolisee tyhjyyttään.

 2. Autohuollot ja katsastukset
  Nämä kulut on myös helppo unohtaa, koska näitä ei tapahdu kovin usein. Varsinkin jos auto alkaa olla vanha, voivat sen huoltokustannukset lisääntyä, ja viedä rahasi ilman, että olet varautunut siihen.

 3. Kuukautissuojat ja tamponit
  Nämäkin tarvikkeet maksavat loppujen lopuksi yllättävän paljon, varsinkin jos kuukautisesti tulevat kuukausittain. Sitä paitsi nämä tuntuvat aina olevan loppu juuri silloin, kun niitä tarvitsee!

 4. Kahvi
  Jos juot kupin halvinta suodatinkahvia joka aamu, ei tämä ole kovin iso menoerä. Mutta jos ostat joka aamu kahvilasta laten tai cappuccinon työmatkallasi, hinta kohoaa helposti noin sataan euroon kuussa, eli maksat noin 1200 € kahvista vuodessa. Huh!

 5. Pakolliset vaateostokset
  Tällä ei siis tarkoiteta kivoja vaateostoksia, kuten sitä, että ostat uuden mekon tai topin juhliin. Tällä tarkoitetaan sitä, että tarvitset uusia sukkia, koska vanhasi ovat niin kulahtaneet, tai että farkkusi repesivät tai ovat käyneet liian pieneksi, ja joudut ostamaan pakon edessä uudet. Pakolliset ja äkilliset vaatetarpeet voivat olla yllättävän suuria, varsinkin jos puhutaan vaikkapa farkuista, kengistä tai talvitakista.

 6. Lahjat
  Apua! Ystäväsi päättää pitää synttärijuhlat, ja sinun on pakko ostaa hänelle lahja. Yksi lahja ei välttämättä maksa paljoa, mutta jos juhlia tai merkkipäiviä osuu lyhyelle ajanjaksolle monta, voi kukkarollasi olla rankat paikat.

 7. Lääkärit ja muu terveydenhoito
  Jos sinulle sattuu jotain yllättävää, voit joutua maksamaan yksityislääkäristä melko paljon kerralla. Sama pätee, jos joudut käymään vaikkapa optikolla, ostamaan uudet silmälasit tai vaikkapa käymään hammaskiven poistossa. Kaikki terveyteesi liittyvä on toki tärkeää, mutta tällaisiin kuluihin on usein vaikeaa varautua etukäteen.

  jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk / Kuva: Sharon McCutcheon, Unsplash