Tätä on todella vaikeaa myöntää edes itselleen, mutta seuraavien merkkien avulla tunnistat, ettet enää rakasta häntä.

Emme ikävä kyllä pysty pakottamaan tunteitamme tai pysty rakastamaan ketään väkisin. Usein ero on tuskallinen kummallekin osapuolelle, vaikka toisen rakkaus olisikin kadonnut.

Saatat toki edelleen välittää kumppanistasi, mutta et välttämättä silti enää rakasta häntä.

Seuraavat merkit paljastavat, onko rakkautesi todella sammunut.

 1. Et enää ikävoi häntä
  Välimatka paljastaa usein parhaiten suhteen tilan. Jos et näe kumppaniasi hetkeen, ja nautit enemmän vapaudestasi kuin jälleennäkemisestä, on se usein merkki siitä, että rakkautesi on kadonnut.

 2. Olet mieluummin yksin
  Rankan päivän jälkeen on ihanaa rentoutua yhdessä oman kumppanin kanssa. Vai onko? Jos haaveilet enemmän siitä, että saat olla yksin omassa rauhassasi, saattaa suhteenne olla loppumassa.

 3. Tulevaisuuden suunnittelu
  Kun kuvittelet itsesi ystävien häissä, rantalomalla tai vaikkapa eläkeläisenä, näetkö hänet silloin vierelläsi? Jos et enää pysty kuvittelemaan häntä tulevaisuuden suunnitelmissasi, et luultavasti enää rakasta häntä.

 4. Käytät mennyttä aikamuotoa
  Kun puhut suhteestasi ystävän kanssa, käytätkö vahingossa välillä jo mennyttä aikamuotoa kumppanistasi? Tämä on yleensä alitajunnan tapa paljastaa, että tunteesi häntä kohtaan ovat nekin mennyttä.

 5. Et enää kerro hänelle asioita ensimmäisenä
  Olipa kyse hyvästä tai huonosta uutisesta, tai vaikkapa vain juoruista, kerroit ennen kumppanillesi aina kaiken ensimmäisenä. Nykyään soitat mieluummin ensimmäisenä ystävillesi, eikä kumppanille välttämättä ole tarpeen kertoa asiaa lainkaan.

 6. Söpöt viestit ahdistavat
  Kun kumppanisi lähetti sinulle ennen söpöjä viestejä, olit aina innoissasi ja rakastit hänen huomiotaan. Nyt kun hän lähettää sinulle rakkaudentäyteisiä viestejä, sinä pikemminkin ahdistut, ja toivot, ettei hän lähettäisi niitä.

 7. Sinä vain tunnet sen
  Se, että avasit ja luit tämän artikkelin, kertoo jo siitä, ettet välttämättä enää rakasta häntä. Luettuasi edellä mainitut merkit, sinusta tuntuu vielä selvemmin, että tunteesi ovat kadonneet. Tätä on todella hankalaa myöntää edes itselleen, mutta tosiasioita ei voi paeta.


  Kuulostivatko merkit tutulta? Se saattaa ikävä kyllä merkitä suhteesi loppua.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Masha Raymers, Pexels