Monella nämä asiat jäävät huomiotta.

Keittiö on kodin sydän, sanotaan. HuffPost listasi eri tavoin keittiöön liittyviä vinkkejä siitä, miten keittiön ja siellä olevia kodinkoneita ynnä muuta saa pysymään paremmin kunnossa.

Lue alta seitsemän erilaista keittiöneuvoa, jotka monet jättävät huomiotta.

Ei kananmunia jääkaapin oven säilytysrasiaan

Ovi on jääkaapin lämpimin kohta, joten kananmunia ei kannata säilöä siinä, vaikka niitä varten ovessa teline olisikin. Sen sijaan kananmunat kannattaa säilöä rasiassaan.

Käytä tiskirättiä mikrossa

Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta uudemman tiskirätin käyttäminen mikrossa kannattaa, koska se tappaa bakteereja. HuffPostin mukaan rättiä kannattaa käyttää mikrossa 60 sekunnin ajan ja halutessaan kastaa sen ensin etikassa ja sitruunamehussa.

Muista vaihtaa tiskirätti tarpeeksi tiheään

Tiskirätit keräävät pöpöjä. Likaista rättiä käyttämällä levität vain bakteereja paikkoihin, jotka haluaisit puhdistaa. Siksi se kannattaakin vaihtaa uuteen säännöllisesti ja usein.

Ei leikkuuveitsiä astianpesukoneeseen

Jos haluat pitää veitsiesi terät mahdollisimman hyvässä kunnossa pese ne käsin kuumalla vedellä ja tiskiaineella.

Pekonit valmiiksi uunissa

Pekoni on monelle suosittu herkku, jota kannattaisi valmistaa uunissa. Näin pekonia saa valmistettua enemmän kerralla eikä rasvaa roisku pitkin keittiötä.

Pidä saippua kaukana valurautapannusta

Saippua poistaa valurautapannusta rasvaa, joten sitä ei HuffPostin mukaan pidä pestä tiskiaineella.

Pese astianpesukoneesi

HuffPostin mukaan vuonna 2011 julkaistu tutkimus kertoi yli 60 prosentissa kotitalouksian astianpesukoneista kasvavan jonkinlaista sientä ovien/luukkujen tiivisteissä. Sen poistamiseksi kannattaa hinkata tiivistettä etikalla ja kuumalla vedellä ja pestä sen jälkeen koko kone etikalla.

Lähde: HuffPost