Ihmissuhteissa on niin ylä- kuin alamäkiä, mutta tietyt teot ja tavat voivat kuitenkin olla huolestuttava merkki siitä, että suhteen tulevaisuus ei näytä enää kovin valoisalta.

Jos kumppanin käytös muuttuu erilaisin tavoin aiempaan verrattuna, voi se olla varoitusmerkki siitä, että hänen kiinnostuksensa on hiipumassa. The Sun listasi kuusi tästä kertovaa merkkiä ja suomensimme ne alle.

Tekosyitä toisensa perään

Joka kerta, kun ehdotat jotain tekemistä, hän antaa jonkin tekosyyn, miksi se ei sovi hänelle. Esimerkiksi hänellä voikin yllättäen olla työ- tai perhemenoja, eikä hän pyydä sinua mukaan toisin kuin aiemmin. The Sunin mukaan jos tämä tuntuu tutulta, kannattaa toimia ripeästi ja kertoa hänelle, miltä sinusta tuntuu. Käy tilannetta läpi neutraalisti ilman syyttelyä; sen sijaan, että sanoisit ’Et koskaan kerro minulle, miten päiväsi meni’, voit sanoa ’Kaipaan sitä, kun kerroit minulle, miten päiväsi meni’. Näin hän ei ajaudu puolustuskannalle ja laita keskustelulle pistettä ennen kuin se ehti alkaakaan.

Äkillinen asenneongelma

Jos kiltti, rakastava kumppanisi on alkanut yllättäen käyttäytyä kuin toinen ihminen, joka on koko ajan puolustuskannalla tai ottaa itseensä kaiken, mitä sanot, voi se olla todella iso varoitusmerkki. The Sunin mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että kun kumppanilla ei ole puhtaat jauhot pussissaan, hän koettaa heijastaa huonoa käytöstään kumppaniinsa kritisoimalla häntä ja aloittamalla kinastelua pikkujuttujen takia.

Jos epäilet, että kumppanisi on uskoton tai kiinnostunut jostakusta toisesta, tarkkaile hänen käytöstään. Onko hän yllättäen suojeleva puhelimensa suhteen ja kulkee se mukanaan kaikkialle? Puhuuko hän jostain uudesta ihmisestä paljon? Onko hän alkanut panostaa ulkonäköönsä enemmän? The Sunin mukaan nämä kaikki ovat merkkejä siitä, että hän saattaa olla uskoton tai suunnittelee pettävänsä. Kysy häneltä asiasta suoraan ja tarkkaile hänen elekieltään. Katsekontaktin välttely, kasvojen koskettelu usein, itsensä toistaminen tai nauraminen voivat viitata siihen, että hän valehtelee.

Radiohiljaisuus

Onko hän jättänyt viestisi luetuksi? Nähty- tai luettu-merkki viestisovelluksissa voi olla yhtä kidutusta ja saa epäilemään pahinta – varsinkin, jos hän on yleensä vastannut nopeasti. The Sunin mukaan kun kiinnostus hiipuu, et ole enää etusijalla ja se voi sattua pahasti. Parasta on, kun annat tilaa etkä pommita häntä viesteillä tai puheluilla, koska se vain työntää hänet kauemmas luotasi. Anna hänen olla ja kaivata sinua. Jos hänestä ei ala kuulua eikä hän pahoittele radiohiljaisuuttaan, unohda koko tyyppi – ansaitset parempaaa.

Yksipuoliset keskustelut

Kun joku ei enää kysy kysymyksiä tai osoita kiinnostusta elämääsi kohtaan kuin ennen, voi se tuntua todella ikävältä ja tehdä olon hämmentyneeksi. Usein tämä saa syyttämään itseään ja miettimään, mitä teki väärin, vaikka syy ei ole sinussa. The Sunin mukaan kun kumppanin kiinnostus on hiipumassa, johtuu se usein siitä, että toinen on muuttunut ja olette menossa eri suuntiin.

Sitä ei voi jättää huomiotta, jos hän ei enää kysely päivästäsi tai tunteistasi. The Sunin mukaan tällainen käytös pidemmän päälle tuhoaa itsetuntosi. Anna hänelle mahdollisuus ja jatka kysymysten esittämistä ja työstä keskustelua. Jos se kuitenkin alkaa tuntua liialta työltä, kerro hänelle mitä odotat kumppanilta ja jos hän ei reagoi siihen tai ette löydä teille sopivaa tapaa kommunikoida, puhuu se jo puolestaan.

Suhteessa ei ole seksiä

The Sunin mukaan monet pitkässä parisuhteessa olevat parit harrastavat seksiä keskimäärin kerran viikossa. Jos sinun suhteessasi sitä on harvemmin, voi se olla varoitusmerkki. The Sunin mukaan ensiksi kannattaa selvittää, ovatko jotkin ulkoiset stressitekijät vaikuttamassa kumppanin seksiviettiin. Työstressi, rahaongelmat ja terveysongelmat voivat aiheuttaa ongelmia lakanoiden välissä, joten niiden rooli on tärkeä selvittää ensin ennen kuin alkaa pelätä pahinta. Voit ottaa ohjat omiin käsiin ja ehdottaa pariterapiaa, jossa ongelmaa voi käsitellä ja löytää siihen ratkaisuja.

Tylsyys

Uudessa suhteessa kaikki on jännittävää, kipinöitä sinkoilee ja aikaa kuluu lakanoiden välissä hauskaa pitäen. Ajan mittaan alkuhuuma haihtuu ja suhde voi alkaa tuntua enemmän työltä. The Sunin mukaan jos kumppanisi ei vaikuta innostuvan paikoista, joissa ehdotat teidän käyvän, kannattaa sinun yrittää tuoda jotain uutta maustetta mukaan.

Voit esimerkiksi tehdä muistokirjan, johon laitat lempikuviasi teistä ja teidän suhteenne hetkistä. Sen jälkeen toteuttakaa uusiksi ensitreffinne ja pukeutukaa samalla tavalla kuin silloin. Koeta tuoda jotain hauskaa ja iloa takaisin suhteeseen ja vältä vakavia aiheita treffi-iltana. The Sunin mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että yhdessä nauravat parit pysyvät todennäköisemmin yhdessä pidempään.

Lähde: The Sun