Matkailu avartaa, mutta joidenkin ihmisten kannattaisi yksinkertaisesti jäädä kotiin.

Matkailu on ihana asia, ja siitä kertoo myös se, että matkailuun liittyy paljon erilaisia sanontoja. Olet varmasti kuullut sanottavan, että matkailu avartaa, ja että matkailu on ainoa asia mihin voit käyttää rahaa, mutta se tekee sinut rikkaammaksi.

Niin mahtavaa kuin matkailu onkin, on siinä myös ärsyttävät puolensa. On rasittavaa olla matkalla, kun törmää muihin, rasittaviin turisteihin, tai vaikkapa huonotuulisiin hotellityöntekijöihin tai tiukkapipoisiin lentoemäntiin.

Vaikka huomaamme reissussa helposti, kuinka rasittavia muut voivat ympärillämme olla, emme useinkaan huomaa, kuinka ärsyttäviä olemme itse! Muut kyllä huomaavat sen, älä huoli.

Nämä seuraavat 10 tapaa ovat sellaisia, jotka tekevät sinusta muiden silmissä todella ärsyttävän matkailijan.

 1. Puhut kaikille kohdemaassa väkisin maan kieltä, vaikka olet opiskellut sitä Duolingossa vain pari päivää. Kieltäydyt puhumasta kenenkään kanssa englantia, vaikka kukaan ei ymmärrä sanaakaan siitä, mitä sönkötät paikallisella kielellä.

 2. Luettelet jatkuvasti ja kaikissa tilanteissa kaikki maat ja kaupungit, joissa olet jo ehtinyt käydä. Pieni paljastus: ketään ei kiinnosta!

 3. Otat selfieitä joka ikisessä paikassa ja tilanteessa missä se on mahdollista, ja hidastat ja ärsytät sillä muita.

 4. Vertaat kaikkia paikkoja jatkuvasti kotikaupunkiisi ja -maahasi, ja kerrot avuliaasti kaikille, kuinka paljon paremmin asiat kotipuolessa ovat.

 5. Kieltäydyt syömästä mitään paikalliseen keittiöön kuuluvaa ruokaa, ja suostut syömään vain paikallisessa mäkkärissä.

 6. Otat hikiset sukkasi pois lentokoneessa ja nautit paljaiden varpaiden tuomasta rennosta tunnelmasta. Voimme paljastaa, että tunnelma laskee kaikkien muiden kuin itsesi kohdalla.

 7. Riitelet kaikesta mahdollisesta lentoemännän kanssa, kieltäydyt laittamasta puhelintasi lentotilaan ja suutut, kun lentoon ei kuulukaan ilmaista alkoholitarjoilua. Tässä menevät paitsi lentoemännän, myös kaikkien muiden hermot.

 8. Et poistu hotellihuoneestasi mihinkään paitsi maksimissaan hotellin uima-altaalle ja aamiaiselle. Itse hotellin alueelta et poistu lainkaan, ja miksi ihmeessä poistuisitkaan, onhan hotellihuoneessa sentään iso telkkari ja monta kanavaa.

 9. Suunnittelet koko loman aamusta iltaan minuuttiaikataulun kanssa. Millekään spontaanille sinulla ei ole aikaa, sillä juokset sekuntikellon kanssa nähtävyydestä toiseen.

 10. Loukkaat kohdemaassa paikallisia asukkaita ja heidän tapojaan jatkuvasti, koska omat tapasi ja oma kulttuurisi on sinusta ylivertainen. Tämä on hyvä osoitus siitä, että sinun kannattaisi vastedes jäädä suosiolla kotiin.

  Toivottavasti edellä mainitut kohdat eivät kuvailleet sinua!

  Jaa artikkeli myös matkusteleville ystävillesi!

  Lähde: Best Life / Kuva: Westwind Air Service, Unsplash