Hiustuotteiden hankinta voi olla vaikeaa, koska valinnanvaraa riittää yllin kyllin.

Ihan jokaista hiustuotetta ei välttämättä tarvita, joista yllättävän moni saattaa jäädä ostamatta, kun luet tätä Purewow -sivustolta löytyvää listaa siitä, mitä hiusalan ammattilaiset eivät itsekään ostaisi. Esimerkiksi lämmöltä suojaavaa suihketta ei tarvita, jos käytät muotoilussa muita sen korvaavia tuotteita, kuten moussea, seerumia tai hiuksiin jätettävää hoitoainetta.

Valinta voi olla kaupassa vaikea, kun pitää valita viidenkymmenen erilaisen shampoon ja hoitoaineen väliltä. Siksi kannattaakin lukea, mitä ei välttämättä edes tarvita ja mitä on syytä hankkia.

1. Tarvitaanko erillinen shampoo ja hoitoaine?

Asiantuntijoiden mukaan ei tarvita. Tämä on varmasti hyvä uutinen, jos haluat pitää kodissasi olevat asiat mahdollisimman vähäisenä. Näitä kahta asiaa ei tarvitse hankkia erikseen. Niiden käytössä onkin erikoista se, että ensin shampoo poistaa kosteuden, jonka jälkeen sitä lisätään hoitoaineella, jotta hiukset olisivat taas pehmeät. Tässä on silloin yksi turha vaihe. Asiantuntijat suosittelevat hankkimaan tuotteen, joka sekä pesee että kosteuttaa.

2. Metalliset harjat

Jos kaapistasi löytyy harja, jossa on metalliset harjaussäikeet, nakkaa se pois. Se lämmittää hiuksia ihan turhaan, kun sillä harjaa, joten se vaurioittaa hiuksia. Sen sijaan kannattaa käyttää harjoja, joissa on puisia tai muovisia harjaksia. Ne antavat sileämmän ja kiiltävämmän lopputuloksen.

3. Edulliset hiustenkuivaajat

Halvat kuivaimet eivät yleensä ole hyviä. Ne eivät lämpene tarpeeksi, jotta ne kuivaisivat hiukset hyvin. Niistä tulee myös käyttökelvottomia nopeammin kuin laadukkaasta ja kalliista kuivaajista.

Sitä mitä kaikkea hiuksille oikeasti tarvitaan, on vaikea kertoa, koska hiuslaatuja on erilaisia ja tarkoituksia sille, miltä hiuksien halutaan näyttävän. Mutta tässä on ammattilaisten omat mielipiteet, joista toivon mukaan on apua, kun menet seuraavan kerran hankkimaan tuotteita hiuksillesi.

Lähde: Purewow