Tieteen ja tutkimusten mukaan nämä neljä asiaa ja sydänsurut ovat melko samanlaisia.

Jokainen kokee sydänsurut omalla tavallaan, mutta jokainen voi varmasti olla yhtä mieltä siitä, että sen läpikäyminen on todella ikävää. Sydänsurut voivat myös muistuttaa muita ikäviä asioita.

Tieteen ja tutkimusten mukaan sydänsurut ovatkin kuin:

1. Lievä palovamma

Vuonna 2013 tehdyn Michiganin yliopiston tutkimuksen mukaan sama osa aivoista syttyy, kun ajattelet sinut torjunutta rakastajaa ja kun saat lievän palovamman. Torjumisesta aiheutuneella emotionaalisella kivulla voi olla suora, fyysinen vaikutus kehoon. Et siis täysin kuvittele särkyneestä sydämestä aiheutunutta surua ja kipua.

2. Vieroitusoireet

Stony Brookin yliopiston professori Arthur Aronin mukaan intensiivinen, romanttinen rakkaus vaikuttaa toimivan samalla tavalla kuin addiktio. Aron sai selville, että sydänsuruista kärsivillä on samankaltaista aivotoimintaa kuin huumeaddikteilla vieroitusoireista kärsiessään. Aron mukaan tämä voikin selittää, miksi romanttiseen torjumiseen liittyviä tuntemuksia ja käytöstä on vaikea kontrolloida.

3. Identiteettikriisi

Erot voivat vaikuttaa suuresti käsitykseen omasta itsestään, saaden identiteetin tuntumaan epäselvemmältä, käy ilmi kolmesta tutkimuksesta Northwesternin yliopistosta.

”Pariskunnat voivat täydentää toistensa lauseiden lisäksi myös oikeasti toisiaan”, tutkijat ovat todenneet ja kun et ole enää osa pariskuntaa, voi oma identiteetti alkaa tuntua epäselvältä.

4. Tarttuva tauti

Avioeroilla voi olla heijastusvaikutus ja Brownin yliopiston tutkimuksen mukaan jos ystäväsi eroaa, sinäkin eroat 75 prosenttia todennäköisemmin. Tutkijoiden mukaan ystäviesi huonot parisuhteet ja sydänsurut voivat horjuttaa oman parisuhteesi vakautta. Ystäväpiiristäsi riippuen siis erosi voi tuntua kuin se olisi ”tarttunut” joltain toiselta, koska sinä ja kumppanisi saitte ystäviltänne huonoja ”parisuhdefiiliksiä”.

Lähde: Huffington Post