Näitä alusvaatteita ei tarvitse pestä viikkoihin – hyödyntävät Nasankin käyttämää teknologiaa

Kierrätetyistä materiaaleista tehdyt alusvaatteet voivat olla käytössä viikkojen ajan ennen kuin ne täytyy pestä.

Miltä kuulostaisi alusvaatteet, joita voisi käyttää viikkoja ennen kuin ne heittää pesukoneeseen? Sellaiset voi olla pian mahdollista saada, sillä tanskalainen vaatemerkki Organic Basics on aloittanut rahoituskampanjan Kickstarter-sivustolla valmistaakseen alushousuja, sukkia ja t-paitoja, joita ei tarvitse pestä viikkoihin.

Huffington Postin mukaan Nasan inspiroimat alusvaatteet käsitellään huipputekniikan hopeaformulalla, joka väitetysti tappaa bakteereja ja hajuja ja näin mahdollistaa sen, että käyttäjä tuntee olonsa raikkaaksi pidempään. Alushousut on suunniteltu myös hengittäviksi kera ”ilmanvaihdon” kriittisillä hikialueilla.

Vaatemallisto kantaa nimeä SilverTech 2.0 ja se on valmistettu täysin kierrätetyistä materiaaleista. Vaatteet on suunnattu ekotietoisille, sillä kun vaatteita joutuu pesemään vähemmän, kuluu silloin vähemmän vettä ja energiaa.

Huffington Postin mukaan SilverTech 2.0 -vaatteet on käsitelty polygienella, joka on kestävä, kierrätetty hopeakloridikäsittely. Tämä tappaa luonnostaan 99,9 prosenttia bakteereista, sienistä ja muista mikrobeista ja on samaa, mitä Nasa käyttää vedenpuhdistukseen astronauteille.

Organic Basicsin tavoitteena on rikkoa muotimaailman ”osta, käytä, pese, heitä pois, toista” -kierre.

”Tiedämme, että muotiala on likainen paskiainen, mutta tiesitkö, että vaatteiden ympäristövaikutuksesta kaksi kolmasosaa tulee pesemisestä ja kuivaamisesta”, tanskalaismerkin väki on todennut.

”Meidän mielestämme muotialan täytyy ratkaista tämä ongelma ensin (kyse on meistä). Uskomme, että asettamalla korkeammat standardit ja näyttämällä tietä, kun on kyse kestävästä muodista”, Organi Basics on kertonut.

Tätä kirjoittaessa merkin Kickstarter-kampanjaan on kerätty lähes 100 000 dollaria, kun heidän tavoitteensa oli 30 000 dollaria. Aikaa kampanjaan osallistumiseen on vielä 16 päivää.

Voit tutustua Organic Basicsin vaatteisiin ja kampanjaan lisää täällä.

Lähde: Huffington Post


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.