Kuulostavatko seuraavat kohdat kehuilta? Sitä ne eivät ole!

Välillä saatat tehdä todellisen virhearvion kehuessasi toista. Mieti silloin, miltä lause kuulostaa toisen korvissa. Saatat nimittäin loukata toista pahastikin huonosti muotoillulla kehulla. Lue seuraava lista, jotta tiedät mitä varoa!

 1. Näytät hyvältä, oletko laihtunut?
  Tämä antaa toisen ymmärtää, että hän näyttää paremmalta laihana, ja kertoo, että sinun mielestäsi hän on ollut paksummassa kunnossa. Painosta puhuminen on monelle herkkä aihe, johon ulkopuolisen ei kannata puuttua edes kehuksi muotoillun lauseen myötä. Kehu yksinkertaisesti toisen ulkonäköä ja kysy, mitä hänelle kuuluu. Hän kyllä mainitsee laihtumisen, jos haluaa siitä itse puhua.

 2. Näytät hyvältä ikäiseksesi
  Tämä ”kehu” antaa ymmärtää, että henkilö näyttää vanhalta ja ryppyiseltä, mutta ikäisekseen kelvolliselta. Älä muistuta toista hänen vanhenemisestaan ja sen aiheuttamista ulkonäkömuutoksista, vaan sano pelkästään, että toinen näyttää todella hyvältä.

 3. En voi uskoa, että sait juuri lapsen! Näytät hyvältä!
  Monilla voi olla paljon vaikeuksia päästä eroon raskauskiloistaan ja harvalla tuoreella vanhemmalla on aikaa panostaa ulkonäköönsä yhtä paljon kuin ennen. Aihe saattaa olla todella herkkä. Sano siis mieluummin pelkästään, kuinka hyvältä toinen näyttää. Jätä lapset kokonaan mainitsematta!

 4. Oikeilla naisilla on kurveja
  Tämä kohteliaisuus saattaa sinusta kuulostaa positiiviselta, mutta samalla sanot, että hoikemmat ja vähemmän muodokkaat naiset eivät ole aitoja naisia. Muotoile kehusi uudelleen niin, ettei se loukkaa ketään.

 5. Näytät niin eksoottiselta
  Tällaisen kommentin esittäminen merkitsee, että liikut melko heikolla jäällä. Toisen kulttuurisesta taustasta huomauttaminen ei ole kovin fiksua, sillä joku saattaa ottaa asian todella epäkohteliaana ja negatiivisena. Sano mieluummin kehu, joka ei liity ihmisen taustaan.

 6. Olet kaunis epätavallisella tavalla
  Mikset vain yksinkertaisesti sanoisi, että joku on kaunis? Jos muotoilet asian näin, se kuulostaa siltä, että kommentoit ihmisen ulkonäössä piirteitä, jotka ovat jollain tavalla poikkeavia.

 7. Näytät hyväkuntoiselta, mutta et liian lihaksikkaalta
  Kaikilla ei ole tiukkaa sixpäkkiä tai muhkeita hauiksia. Se ei silti tarkoita, etteivätkö he tekisi kovasti työtä saadakseen sellaiset. ”Kehusi” saattaa vain muistuttaa heitä tästä ikävästä tosiasiasta.

 8. Oletpa rohkea, kun käytät tuota vaatetta
  Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kehumasi henkilön vaatevalinta on mennyt täysin metsään. Jos haluat kehua toisen vaatetta, muotoile asia toisin! Jos kehusi puolestaan on tapa esittää kritiikkiä, pidä mielipiteesi mieluummin omana tietonasi.

Ota neuvot talteen ja jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life