Mietitkö joskus, onko suhteenne onnellinen? Jos ette tee seuraavaa seitsemää asiaa suhteessanne, näyttää tilanne hyvältä!

Onko suhteemme onnellinen? Tämän kysymyksen moni esittää itselleen jossain vaiheessa. Joskus suhteeseen hiipii salakavalasti ikäviä tapoja tai maneereja, joita emme välttämättä itse edes huomaa.

Jos suhteessanne ei esiinny seuraavaa 7 asiaa, on suhteenne todennäköisesti hyvin onnellinen!

 1. Asetatte toisillenne liian korkeita odotuksia
  Monet meistä ajattelevat suhteessa, että toinen osapuoli on vastuussa meidän onnestamme. Väärin! Vain sinä itse olet vastuussa omasta onnestasi. Älä aseta tällaisia odotuksia toisen ihmisen harteille!

 2. Yritätte pitää suhteenne täydellisenä
  Tämä on aivan mahdoton yritys, sillä mikään suhde ei voi olla täydellinen. Sitä paitsi, sehän kuulostaa todella tylsältä!

 3. Suhteenne kyseenalaistaminen
  Vaikka välillä riitelisitte rajustikin, ette ikinä kyseenalaista suhdettanne, tai uhkaile toista erolla. Onnellinen pari ei edes riidellessään voi kuvitella eroavansa.

 4. Toisesta valittaminen
  Kumppanissasi on varmasti joitain piirteitä, joita et suoranaisesti rakasta. Et silti valita niistä jatkuvasti ja yritä muuttaa häntä. Arvostatte toisianne juuri sellaisina kuin olette, ja hyväksytte toistenne epätäydellisyyden.

 5. Vertaatte toisianne muihin
  Te ette vertaile toisianne muihin pareihin, eksiinne tai yhteiskunnan normeihin. Olette onnellisia juuri omilla ehdoillanne!

 6. Valehtelu
  Rehellisyys on vaatimus luottamukselle, ja luottamus puolestaan on onnellisen parisuhteen kivijalka. Onnellinen pariskunta ei valehtele toisilleen, eikä edes osaisi.

 7. Takertuminen
  Vaikka vietättekin mielellänne mahdollisimman paljon aikaa yhdessä, ette koskaan takerru toisiinne ja yritän viedä toisen omaa aikaa ja tilaa pois. Vietätte aikaa myös erikseen, ja se on kummallekin täysin ok!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Becca Tapert, Unsplash