Naisille löytyy hyviä syitä alkaa käyttämään miesten partavaahtoa sen sijaan, että käyttäisi juuri naisille tarkoitettuja.

Miesten partavaahdot ovat yleensä halvempia kuin naisille sheivaukseen tarkoitetut vaahdot, mutta se ei ole suinkaan ainoa syy vaihtaa miesten versioihin. Monissa muissakin kosmetiikkatuotteissa miesten versiot ovat naisten versioita halvempia, joten niissäkin kannattaa miettiä miestenversioon vaihtamista. Partavaahdon kohdalla on kuitenkin eräs toinenkin syy vaihtoon kuin halvempi hinta.

Miksi naisten sheivausvaahdot ja -geelit maksavat enemmän?

Jotkut kosmetiikkavalmistajat uskovat, että naiset ovat ”vähemmän hintaherkkiä” kuin miehet, kun he ostavat asioita, kuten hygieniatuotteita. Naiset eivät jätä tuotetta välttämättä ostamatta, vaikka se olisi kallis. Tuollainen käytös on kuitenkin alkanut viime aikoina muuttumaan. Erään tuoreen tutkimuksen mukaan yhä useampi nainen on alkanut tehdä hintavertailua eri tuotteiden kesken.

Vaikka hinta on usein korkeampi, kun on kyse naisten sheivaustuotteista, ei niiden laadussa ole yleensä mitään eroa, kun niitä vertaa miesten samantyyppisiin, mutta halvempiin. Niissä on yleensä samat ainesosat, mutta tuoksuissa on toki eroa. Miesten partavaahdoissa on myös yleensä enemmän ihoa kosteuttavia ominaisuuksia, joka ei varmasti tee huonoa myöskään naisten juuri sheivauksen kohteena olleelle iholle.

On olemassa myös karvojen sheivaukseen tarkoitettuja vaahtoja sekä geelejä, joissa ei ole mukana mitään lisättyjä tuoksuja, joten tuoksujen mukaan ne sopivat sekä miehille että naisille.

Lähde: The List