Asiantuntija kertoi esimerkkejä siitä, mitkä asiat puhut treffailun uudelleen aloittamisen puolesta ja mitkä sitä vastaan.

Eron jälkeisten tunteiden käsittely ei ole helppoa ja jokainen toipuu omalla tavallaan. Tästä syystä ei ole olemassa mitään yleistä sääntöä, milloin on aika aloittaa deittailu uudelleen.

Hyvät uutiset ovat kuitenkin se, että kesti sinulta sitten kolme viikkoa tai kolme kuukautta toipua, lopulta olet valmis treffailun pariin jälleen. Alle on listattu avuksi kolme merkkiä, jotka kertovat, ettet ole vielä valmis deittailemaan, ja kaksi, joiden perusteella voisit olla valmis treffimarkkinoille.

Varoitusmerkki: Seuraat edelleen exäsi käytöstä sosiaalisessa mediassa

”Exän touhujen seuraaminen haittaa toipumistasi, mutta se myös osoittaa, ettet ole valmis sitoutumaan johonkin uuteen”, asiantuntija Tracey Steinberg sanoi Shape-lehdelle.

”Jos tunnet tarvetta tutkailla ja seurata exäsi puuhia, on paras vetosi katkoa nuo sosiaaliset kytkökset”, Steinberg jatkoi.

Hyvä merkki: Löydät itsesi uudelleen

Steinbergin mukaan kun alat tuntea tyytyväisyyttä tehdä asioita yksin verrattuna siihen, että aina kaipaisit kumppaniasi lähellesi tunteaksesi olosi kokonaiseksi, tiedät silloin voivasi päästää jonkun uuden elämääsi. Personal Relationships -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan saamalla selkeän käsityksen itsestään uudelleen eron jälkeen on avainasemassa päästäkseen eteenpäin.

Varoitusmerkki: Vertaat mahdollista uutta kumppaniasi exääsi

On yleistä kokea ”valikoivaa muistinmenetystä” aiempien parisuhteiden suhteen. Steinberg kertoi, että jos todella kaipaat entistä kumppaniasi, on vain luonnollista ajatella kaikkia niitä hyviä asioita, joita hän teki vuoksesi tai keskittyä vain hyviin aikoihin. Tästä tulee kuitenkin ongelma, kun etsii uutta kumppania, koska heidän yrityksensä jäävät aina jälkeen, jos vertaat niitä exäsi tekoihin.

”Jos jatkuvasti huomaat vertailevasi entistä ja mahdollista tulevaa kumppania, et ole vielä saanut laitettua pistettä erolle”, Steinberg neuvoi.

Hyvä merkki: Et ole enää todella, todella keskittynyt exääsi

Steinbergin mukaan varhaisessa vaiheessa eron jälkeen ihmiset puhuvat entisestä kumppanista päivittäin – jopa huomaamattaan.

”Kun pääset pisteeseen, missä exäsi ei enää vaikuta sinun päivittäisiin toimintoihin – kuten keiden ystävien kanssa olet tekemisissä, missä käyt syömässä, missä baarissa saatat törmätä häneen – olet selville vesillä”, Steinberg sanoi.

Varoitusmerkki: Sinulla on edelleen hänen tavaroitaan luonasi

Pidätkö edelleen puhelimessasi joitakin kuvia teistä? Etkö osaa nukkua ilman, että hänen paitansa on sängyssä seuranasi?

”Nuo ovat perusteltavia tekoja, mutta ne ovat suuri merkki siitä, että suret eroa edelleen”, Steinberg kommentoi.

Anna itsellesi muutama viikko aikaa eorn jälkeen miettiä, mitä teet niille ja sitten hankkiudu eroon niistä. Poissa silmistä, poissa mielestä. Steinbergin mukaan onkin helpompi jatkaa eteenpäin, kun menneisyys ei ole koko ajan ympärilläsi.

Lähde: Shape