Lukuisat naiset ovat kertoneet kokemuksistaan sosiaalisessa mediassa.

Hollywoodia on riepotellut viime päivinä ahdistelukohu, kun tuottajamoguli Harvey Weinsteinia on julkisesti syytetty vuosia jatkuneesta seksuaalisesta ahdistelusta. Muun muassa Ashely Judd, Rosanna Aqruette, Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat kertoneet joutuneensa useita menestyselokuvia tuottaneen miehen uhriksi.

Weinsteinin väitetty käytös on siitä ensimmäisenä uutisoineen The New York Timesin mukaan ollut eräänlainen Hollywoodin avoin salaisuus. Monet tähdet ovat sittemmin tuominneet Weinsteinin teot.

Seksuaalinen ahdistelu ei kuitenkaan ole ongelma vain Hollywoodissa. Sen jälkeen kun The New York Times toi syytökset esiin lokakuun ensimmäisellä viikolla, pyysi kirjoittaja Anne T. Donahue Twitterissä kertomaan ihmisiä omista kokemuksistaan oman elämänsä Harvey Weinsteinin kanssa.

”Milloin tapasit SINUN Harvey Weinsteinin? Minä aloitan: Olin 17-vuotias yhteistyöopiskelija ja hän vaati saada hieroa olkapäitäni samalla, kun kirjoitin”, Donahue tviittasi.

”Hän oli pomoni radiokanavalla ja tykkäsi (kertoa) minulle asioita, kuten miksi ’ikäiseni tytöt’ tykkäävät antaa suuseksiä, mutta eivät harrastaa seksiä. MAHTAVAA AIKAA”, hän jatkoi.

”Weinstein-jutun nähtyäni minut sai vihaisimmaksi se, miten vähän yllätyin siitä”, Donahue kertoi BuzzFeedille.

”Minua on ahdisteltu töissä, minun ystäviäni on ahdisteltu töissä, äitiäni, tätejäni – en tiedä ketään, jota ei olisi. Tämä vallan epätasapaino on totta ja se on pelottavaaa”, hän jatkoi.

Donahuen tviittiin on sittemmin tullut tuhansia vastauksia. Alla on poimintoja naisten kertomista ahdistelukokemuksista, jotka ovat riipaisevaa luettavaa:

Donahueta on kiitelty siitä, että hän on nostanut aiheen esiin. Yksi kiittelijöistä on Weinsteinin uhri, Ashely Judd:

Voit lukea koko tviitti-ketjun täällä sekä halutessasi vastata ketjuun kertomalla omista kokemuksistasi. Harveiy Weinsteinin tapauksesta voit lukea lisää The New York Timesin sivuilta.

Lähde: BuzzFeed

Kommentit

Kommenttia