Tätä kaikki tyyliasiantuntijat kehottavat sinua välttämään, kun olet saavuttanut kypsemmän iän.

Vanhenemisessa on paljon hyviä asioita, joita odottaa. Kun täytät 65 vuotta, on sinulla yleensä enemmän vapaa-aikaa, sillä et todennäköisesti ole enää niin tiiviisti työelämässä kuin ennen. Tämä tarkoittaa, että sinulla on paljon aikaa rakkaillesi ja uusille mielenkiintoisille harrastuksille.

Sinulla on myös hyvin aikaa huolehtia ulkonäöstäsi, ja mikä onkaan parempi tapa päivittää ulkonäköään kuin käydä kampaajan tuolissa hankkimassa uusi kampaus.

Kypsempi ikä tuo mukanaan siis paljon hyviä asioita, mutta toisaalta myös joitakin uusia rajoitteita. Hiusalan ammattilaiset suosittelevatkin, että aivan kaikkia hiustyylejä ei 65-vuotiaana enää kannattaisi käyttää. Ei huolta, sinun ei tarvitse 65 vuotta täytettyäsi varata aikaa hiustenleikkaukseen ja permanenttiin, mutta joitakin suosituksia ikääntyminen kuitenkin tuo mukanaan.

Mikä sitten on hiustyyli, jota ammattilaiset kehottavat ikääntyneempiä välttämään? Ammattilaiset kehottavat yli 65-vuotiaita naisia välttämään pitkiä hiuksia, joita ei ole kerrostettu, ja jotka siis ovat tasapitkät.

Ammattilaisten mukaan kyseinen tyyli korostaa kasvojen terävyyttä, kun kypsempien naisten tulisi valita pikemminkin pehmentäviä hiusmalleja. Hyviä hiustyylejä ikääntyneemmille ovatkin kerrostetut hiukset, pitkät otsahiukset, kerrostettu polkkatukka tai solisluulle yltävät hiukset.

Kun siis menet kampaajalle, kannattaa kysyä häneltä, millaista hiustyyliä hän suosittelee kypsempään ikään ehtineille naisille.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Artem Beliaikin, Unsplash