Jäätelötikuista saat hauskan DIY-projektin joulua odotellessa.

Erilaisia ideoita joulukoristeiden askarteluun pompsahtelee esiin lähes jatkuvalla syötöllä, kun joulu lähestyy kovaa vauhtia. Olemme jo aiemmin kertoneet, kuinka voit tehdä ylisuuria joulupalloja ja suloisia lumiukkoja LED-kynttilöistä joulukoristeeksi.

Nyt esitellemme jälleen yhden DIY-idean: kimaltelevat joulukuuset, jotka on tehty jäätelötikuista. Kuten yllä mainittu lumiukko-idea, tämäkin on peräisin Debbie Chapmanin One Little Project -blogista.

POPSICLE STICK CHRISTMAS TREES – Such a fun Christmas craft idea!!

Glittering Popsicle Stick Christmas Trees

Julkaissut One Little Project 8. marraskuuta 2016

Kaikessa yksinkertaisuudessaan nämä koristeet syntyvät värillisistä jäätelötikuista, joita liimataan toisiinsa niin, että niistä muodostuu kuusipuu ja sitten ne koristellaan kimaltavaksi – nopea ja helppo askarteluprojekti, jota voi tehdä myös yhdessä lasten kanssa, kunhan aikuinen katkoo tikut oikean mittaisiksi.

Esimerkiksi vihreän tikkukuusen tekemistä varten tarvitset:

– Kolme vihreää jäätelötikkua

– Yhden violetin jäätelötikun

– 10 senttiä narua

– Koristekiviä (Chapman käytti tarrapinnan omaavia)

– Kimaltelevia tähtitarroja (voit myös tehdä tähtiä itse keltaisesta paperista)

– Kuumaliimaa

Näin teet tikkukuusen:

1. Katko vihreät tikut kuuteen osaan esimerkiksi askarteluveitsellä tai veitsellä, jossa on sisäänvedettävä terä. Palasten pituudet ovat: 1,3 senttiä, 2,5 senttiä, 3,8 senttiä, 5 senttiä, 6,3 senttiä ja 7,6 senttiä.

2. Chapman neuvoo leikkaamaan lujasti tikkuja kummaltakin puolelta muutaman kerran ja sitten palasten pitäisi katketa vain tikkua hieman taivuttamalla.

3. Laita reippaasti liimaa violetin tikun päähän ja laita narun kummatkin päät liimaan ja sitten laita 1,3 sentin mittainen pala sen päälle violetin tikun suuntaisesti pitämään naru paikoillaan.

4. Laita loput viisi tikun palasta tasaisesti violetin tikun varrelle ja liimaa ne paikoilleen.

5. Liimaa tähti samaan päähän, missä naru on.

6. Koristele tikkukuusi koristekivillä.

Voit lukea tarkat ohjeet sekä katsoa kuvia tekovaiheista täällä.

Lähde: Woman’s Day, One Little Project