Juomalasit saattavat näyttää sameilta, vaikka ne olisi juuri pesty.

Kyse voi olla kahdesta asiasta, josta toiselle voi tehdä jotain ja toiselle ei. Jos astianpesukone on syövyttänyt lasien pinnan, kirkkautta ei saa enää takaisin. Mutta jos sameus johtuu vain lasin pinnalla olevasta kalvosta, kirkkauden saa takaisin nopeasti.

Tarvitset lasien kirkastamiseen vain kolmea asiaa

Kun haluat juomalasisi taas kirkkaiksi, tarvitset siihen näitä kolmea asiaa: valkoviinietikkaa, ruokasoodaa ja mikrokuituliinan. Jos ongelma koskee kovan veden mineraaleja, tarvitsee laseja vain liottaa valkoviinietikassa viiden minuutin ajan ja ne ovat taas kirkkaat. Valkoviinietikka on hapan, joten se hapan, se liuottaa mineraaleja.

Jos lasit ovat edelleen sameat, pyörittele lasien pintaa varovasti sormenpäilläsi, joissa on ruokasoodaa. Tee se todella varovasti, vaikka ruokasooda on vain hyvin lievästi lasia hankaavaa. Sen ei pitäisi naarmuttaa lasien pintaa. Jos olet huolissasi naarmuista, voit lisätä ruokasoodan sekaan hiukan vettä. Huuhtele tämän jälkeen jokainen lasi käsin ja erikseen lämpimän tai kylmän veden alla.

Kuivaa lasit esimerkiksi mikrokuituliinalla ennen kuin käytät laseja uudelleen. Se kannattaa tehdä heti huuhtelun jälkeen, jotta lasiin ei muodostu uusia kovan veden aiheuttamia tahroja, kun ne kuivuvat.

Nyt sinulla on taas kirkkaat juomalasit!

Lähde: Good Housekeeping