Onko sinulla suuria tai pieniä haaveita, jotka odottavat toteutumistaan? Ehkä unelmoit ulkomaanmatkasta tai kodin remontoinnista. Tai ehkä haaveilet uranvaihdosta tai uuden liikeidean toteuttamisesta. Mitä tahansa tavoitteletkin, voit saavuttaa sen nopealla lainalla.

Sinun ei enää tarvitse luopua unelmistasi tai siirtää niitä hamaan tulevaisuuteen. Nyt voit ottaa ohjat käsiisi ja ryhtyä toimeen. Voit saada riittävästi lainaa omiin tarpeisiisi, ja kun kilpailutat lainan, saat samalla säästettyä rahaa. Lainaa ei siis kannata ottaa tutusta tai ensimmäisestä mieleen tulevasta lainapaikasta tutustumatta ensin muihin vaihtoehtoihin. Tutusta lainapaikasta otettu laina ei välttämättä ole kaikkein edullisin, vaan voit ehkä saada lainan halvemmalla jostain muualta. Halvempi laina tarkoittaa enemmän taloudellista vapautta ja joustavuutta.

Lainakuluissa voi säästää pienillä helpoilla toimenpiteillä. Kaikkein tärkeintä on lainan kilpailuttaminen. On tärkeää olla tietoinen eri vaihtoehdoista ja vertailla tarjouksia huolellisesti. Näin voit säästää paljon rahaa.

Lainojen vertailu on helppoa Nordic Bankin lainavertailusivustolla. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus ja voit sillä saada useita tarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Tavoitat yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä lainantarjoajia. Saat ensimmäiset tarjoukset yleensä jo parin minuutin kuluttua, joten pääset heti suorittamaan vertailua.

Kilpailuttamalla voit säästää jopa tuhansia euroja

Kun kilpailutat lainan, annat itsellesi mahdollisuuden löytää matalamman koron ja parhaat lainaehdot. Käytännössä siis maksat vähemmän korkoja ja kuluja ja säästät merkittävästi rahaa pitkällä aikavälillä. Säästetyt varat voit käyttää unelmien ja tavoitteiden saavuttamiseen tai tehdä niistä taloudellisen puskurin tulevaisuuden varalle.

Lainan kilpailuttaminen on helppo keino, jolla voit saada säästettyä paljon rahaa. Kilpailuttaminen vie vain pienen hetken, eli pienellä vaivalla voit saada isot säästöt. Lainantarjoajat kilpailevat asiakkaista, mikä tietysti hyödyttää asiakkaita. Kilpailu antaa sinulle mahdollisuuden neuvotella paremmista lainaehdoista ja matalammista koroista.

Sekä pienet että isommat lainat kannattaa kilpailuttaa, mutta tietysti kilpailuttamisen merkitys korostuu mitä suurempi laina on kyseessä. Esimerkiksi 10 000 euron lainassa, jonka laina-aika on neljä vuotta, voit säästää kokonaiskuluissa parhaimmillaan jopa lähes 3000 euroa, kun kilpailutat lainan. Kuukaudessa tämä tarkoittaa yli 50 euron säästöä. Nimelliskoroissa on paljon eroja eri lainanantajien välillä ja sen lisäksi tilinhoitomaksut ja muut kulut vaihtelevat. Nämä kaikki vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin.

Myös laina-aika vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. Nordic Bankin nettisivuilta löydätkin lainalaskurin, jolla voit kokeilla mikä takaisinmaksuaika olisi sinun tilanteeseesi sopiva. Lyhyempi laina-aika tekee kuukausierästä suuren, mutta kokonaiskustannukset pysyvät maltillisina. Pidempi laina-aika taas kutistaa kuukausierän pieneksi, mutta kasvattaa kokonaiskustannuksia. Valitse siis takaisinmaksuaika, joka sopii omaan kuukausibudjettiisi.

Miten lainoja vertaillaan?

Lainavertailun tekeminen on näin helppoa:

  1. Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla.
  2. Vertaile tarjouksia.
  3. Valitse paras tarjous ja nosta rahat tilillesi. Saat ne pian, parhaassa tapauksessa jo saman arkipäivän aikana.

Voit saada yhdellä ilmaisella hakemuksella useita lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Niiden joukosta on helppo valita edullisin ja sinulle paras laina. Älä koskaan ota enää kallista lainaa, vaan vertaile lainat aina ensin.

Tarjouksissa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon. Se sisältää sekä koron että kulut, joten se kertoo mitkä ovat lainan todelliset kustannukset vuositasolla. Kiinnitä huomiota myös esimerkiksi laina-aikaan ja muihin ehtoihin, kuten lyhennysvapaan mahdollisuuteen.

Kaikki tarjoukset tulevat suoraan sähköpostiisi. Pääset vertailemaan niitä myös verkkopalveluumme, jossa ne järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Näet siis yhdellä silmäyksellä, missä tarjouksessa on matalin korko. Saat silti päättää itse, minkä lainan valitset.

Yhdistä lainasi

Kilpailuttamisen lisäksi toinen hyvä keino, jolla voit saada säästettyä rahaa ja tasapainotettua taloudellista tilannettasi, on lainojen yhdistäminen. Käytännössä lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että haet lainan, joka kattaa kaikki muut nykyiset pienet luottosi. Tuolla uudella lainalla maksat kaikki muut lainat pois ja näin vastuullesi jää vain yksi laina.

Yhdistelylaina auttaa säästämään rahaa. Vaikka velan määrä säilyy samana, säästöä syntyy silti. Tämä johtuu siitä, että maksat kuluja enää vain yhdestä lainasta. Lisäksi isompien lainojen korko on yleensä matalampi, minkä vuoksi yksi isompi yhdistelylaina tulee tavallisesti halvemmaksi kuin monta pientä erillistä luottoa.

Rahallisen säästön lisäksi yhdistelylaina säästää myös hermojasi. Stressi vähenee, kun ei enää tarvitse muistella, onko jokaisen lainan jokainen maksuerä varmasti muistettu maksaa ajallaan. Vastuullasi on vain yksi laina ja sen maksuerät. Lisäksi pysyt helposti selvillä siitä minkä verran velkaa on vielä jäljellä. Jos sinulla on monta pientä luottoa, osamaksuja ja luottokorttivelkaa, todennäköisesti hyötyisit yhdistelylainasta. Voit kokeilla millaisen yhdistelylainan saisit tällä hetkellä. Lainahakemuksen tekeminen ja tarjouksiin tutustuminen ei sido mihinkään.