Olo voi tuntua stressaantuneelta ja ahdistuneelta jo paljon ennen joulupyhien alkamista.

Haluaisitko kuitenkin viettää joulun pyhät järjissäsi, jotta voisit nauttia vapaapäivistäsi kunnolla? No kukapa ei haluaisi, mutta osa tulee menettämään näiden päivien aikana järkensä. Se voi johtua esimerkiksi liian uteliaista sukulaisista tai liian kiireellisestä aikataulusta. Oli syy mikä tahansa, kannattaa käyttää apuna näitä alla olevia terapeutin antamia neuvoja siitä, kuinka pysyä juhlapyhien aikaan järjissään.

5 keinoa pysyä pyhien aikaan järjissään:

  1. Koita pitää kaikki mahdollisimman yksinkertaisena. Älä esimerkiksi suunnittele paljon aikaa vievien kakkujen tekoa, jos sinulla ei riitä siihen oikeasti aikaa eikä energiaa. Jätä jouluvalot laittamatta, jos johtosotkun selvittäminen tuntuu liian työläältä.
  2. Mene virran mukana. Anna asioiden vain tapahtua äläkä ota mistään liikaa stressiä. Kyseessä on kuitenkin vain noin kaksi päivää. Käy välillä vaikka kävelyllä, joka voi helpottaa stressiä.
  3. Älä kuluta lahjoihin liikaa rahaa. Jos sinulla ei ole varaa ostaa kalliita lahjoja, tee niitä esimerkiksi itse tai ole luova lahjojen hankinnassa. Voit kertoa luovuudella hankituilla lahjoilla perheellesi, että he ovat sinulle tärkeitä. Sellaisten lahjojen ei ole pakko olla kalliita.
  4. Älä juo liikaa alkoholia, koska se esimerkiksi vie energiasi. Silloin juhlapyhien eteen tehtävät teot voivat tuntua vieläkin raskaammilta. Liika juominen voi aiheuttaa myös riitoja.
  5. Voit asettaa menoille myös rajoja. Sinun ei ole pakko mennä kylään, jos et halua ja jos se vain stressaisi sinua. Sinulla on oikeus levätä.

Toivottavasti saat viettää joulun pyhät juuri sillä tavalla kuin itse halua ja joka sopii myös läheisillesi.

Lähde: Best Life