Pohjan poistettua pulloa voi käyttää monenlaisiin projekteihin.

Tee se itse – eli DIY-projekteissa tarvitsee toisinaan käyttää lasipulloja, joista pitäisi poistaa pohja. Pullonpohjan irrottaminen ei onneksi ole vaikeaa, jos tietää mitä tekee – tai on hyvät ohjeet.

The Little Village -blogin Satu-Johanna on julkaissut avuksi tutoriaalin, jonka ohjeita noudattamalla pohjan saa poistettua kätevästi poksauttamalla.

Pullon lisäksi irrottamiseen tarvitset: villalankaa, asetoonia sisältää kynsilakanpoistoainetta, sytyttimen, astian, jossa on jääkylmää vettä (jos hanasta ei tule tarpeeksi kylmää, lisää jäitä) sekä itsesi suojaamiseksi hanskat ja suojalasit. Tee irrottus palamattomalla alustalla.

Satu-Johanna neuvoo blogissaan kietomaan villalankaa tiukasti pullon ympärille ja kastelemaan langan kynsilakanpoistoaineella niin, ettei sitä valu pitkin pullon kylkiä. Kasteltu lanka sytytetään ja sen palaessa pulloa pidetään pohja ylöspäin pystyasennossa ja kierritetään, jotta lämpö jakautuu tasaisesti.

Kun liekki on lähes kokonaan hiipunut, pullo työnnetään pystysuorassa jääkylmään veteen ja pohja poksahtaa irti. Satu-Johanna kertoo, että tarvittaessa pullon reunat voi sitten hioa.

Katso jutun yllä olevalta videolta, kuinka tämä ohje toteutetaan käytännössä ja jos kokeilet sitä itse, muista olla varovainen! Satu-Johannan tarkemmat ohjeet löydät hänen blogistaan täältä.

Lähde: The Little Village