Kuivat kynsinauhat ärsyttävät monia, mutta keskittymällä kynsinauhojen hoitoon, ovat ne pian paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen.

Mutta miten kynsinauhoja hoidetaan? Olive and June -kauneussalonkien perustajalla, kynsiin hullaantuneella Sarah Gibson Tuttlella on pettämätön tapa, jolla kynsinauhat saa ojenukseen – etkä joudu enää käyttämään kynsinauhaleikkuria.

Kynsinauhoja hoidetaan suihkussa ja se on helppoa. Työnnä suihkun aikana oikealla peukalollasi hellästi vasemman käden kynsien kynsinauhoja taaksepäin ja toista sama sitten toiselle kädelle.

Heti suihkun jälkeen, kun ihosi on vielä pehmeä ja mukautuva, hiero kynsinauhoja kevyesti, jotta ylimääräinen iho lähtee pois. Viimeistele laittamalla ohut kerros kynsinauhaöljyä tai -seerumia kosteuttamaan kynsinauhoja.

Gibson Tuttlen vinkistä uutisoineen Pure Wow’n mukaan muuta ei todella tarvitse tehdä. Itse asiassa monet manikyristit ja ihotautilääkärit ovat samoilla linjoilla: kynsinauhojen kanssa pitää olla hellävarainen.

Kynsinauhojen tehtävä on suojata kynsiä ja niitä ympäröivää ihoa tulehduksilta, joten niiden leikkaaminen on tarpeetonta ja mahdollisesti siitä on vain haittaa. Jos tunnollisesti hoidat kynsinauhojasi, ei niistä ole niin paljon päänvaivaa.

Lähde: Pure Wow