Houkutteleeko somelakko?

Useimmat meistä ovat suorastaan koukussa sosiaaliseen mediaan – tarkistamme jatkuvasti Facebookia, Instagramia sekä Twitteriä ja päivitämme niihin omia kuulumisiamme. Joskus tekisi hyvää itse kullekin pitää hiukan lomaa sosiaalisesta mediasta.

The Glitter Guide listasi nämä kymmenen keinoa, joiden avulla se onnistuu.

1. Lopeta kuin seinään

Tämä neuvo saattaa kuulostaa kauhealta, mutta se tekee ihmeitä mielenterveydelle – eli kannattaa kokeilla!

2. Pyydä jotakuta muuttamaan salasanasi

Pyydä luotettua ystävääsi muuttamaan tiliesi salasanat ja kirjaudu sitten ulos palveluista. Sovin ystävän kanssa etukäteen, milloin hän luovuttaa uudet salasanat sinulle. Tämä keino on paras tilanteissa, joissa sinun on valmistauduttava esimerkiksi tenttiin tai johonkin tärkeään työtehtävään etkä halua, että sosiaalinen media häiritsee keskittymistäsi.

3. Älä ota elektroniikkaa sänkyysi

Tätä neuvoa on vaikea noudattaa varsinkin silloin, jos käytät puhelintasi herätyskellona. Nyt olisikin hyvä aika hankkia perinteinen herätyskello, vai mitä?

4. Poista puhelimestasi aikaavievät sovellukset

Heitä vain ne menemään. Tämä ei tuhoa online-verkostoasi, jonka rakentamiseen olet käyttänyt paljon aikaa, mutta helpottaa keskittymistäsi muihin asioihin. Jos todella tarvitset Facebookia tai Twitteriä, voit käyttää niitä tietokoneellasi.

5. Käytä vain tietokonetta

Jos et vietä runsaasti aikaa tietokoneen äärellä, lupaa itsellesi, että tarkistat sosiaalisen median tilisi vain tietokoneella ollessasi. Tällainen lupaus tosin vaatii suurta itsekuria.

6. Siivoa tilisi

Tämä on mukava vaihtoehto täydelliselle somelakolle. Joskus riittää, kun yksinkertaisesti poistaa seurattavistaan turhanpäiväiset asiat ja keskittyy esimerkiksi vain 50–100 ystävän seuraamiseen.

7. Estä ilmoitukset puhelimestasi

Kuulostaa ilmiselvältä, mutta säästää aikaasi huomattavasti.

8. Hanki someaikaasi seuraava sovellus

Lataa puhelimeesi sovellus joka seuraa, kuinka paljon aikaa vietät päivittäin somessa. Tämä toivottavasti herättää sinut huomaamaan, että olisi aika vähentää Facebookissa roikkumista.

9. Valitse, mikä sovellus on sinulle tärkein

Päätä keskittyä vain yhteen sosiaalisen median sovellukseen, kuten Facebookiin, Instagramiin tai Twitteriin. Kun et jaa aikaasi näiden kaikkien kesken, vietät todennäköisesti myös vähemmän aikaa somessa.

10. Poista tilisi kokonaan

Jos olet pitänyt taukoa somesta ja todennut sen olleen hyvä juttu, harkitse tiliesi poistamista kokonaan. Sinulle jää enemmän aikaa kaikenlaiseen muuhun mukavaan.

Lähde: The Glitter Guide