Lapsen tulo muuttaa parisuhdetta, mutta näillä vinkeillä voitte pitää parisuhteenne kunnossa.

Lapsen saaminen muuttaa epäilyksettä jokaista parisuhdetta. Pariskunnan yhteiseksi tehtäväksi on tullut parisuhteen ylläpitämisen lisäksi uudesta pienestä ihmisestä huolehtiminen, ja tämä ei ole mikään helppo tehtävä.

Vaikka lapsi olisikin toivottu, kuormittaa lapsi silti suhdetta. Vanhemmat kärsivät yleensä univajeesta, yhteistä kahdenkeskistä aikaa on vaikeaa löytää, ja seksielämälle on vaikeaa löytää aikaa, energiaa ja paikkaa.

Usein voikin käydä niin, että parisuhde kärsii lapsen tulosta, ja saattaa pikkulapsiajan rasituksen aikana loppua.

Parisuhteeseen panostamiseen kannattaakin varata suunnitelmallisesti aikaa ja energiaa, sillä harva parisuhde selviää pikkulapsiajasta, ellei parisuhdetta aseta välillä ykkössijalle.

Seuraavien neuvojen avulla parisuhteenne kestää pikkulapsiajan paremmin, ja suhteenne voi hyvin.

 1. Omaa aikaa
  Antakaa toisillenne omia vapaa-aikoja, jolloin toinen voi mennä vaikkapa salille, tavata ystäviä tai vaikkapa mennä vain rauhassa kävelylle tai päiväunille. Pariskunnan yhteinen aika on tärkeää, mutta niin on myös jokaisen oma aika.

 2. Kommunikaatio
  Huolehtikaa siitä, että vaikka kuinka väsyttäisi, puhutte päivittäin asioista, kysytte toisiltanne kuulumisia ja puhutte asioista, jotka vaivaavat tai harmittavat.

 3. Yhteinen iltarutiini
  Kun lapset ovat menneet nukkumaan, varatkaa itsellenne pariskuntana yhteinen iltahetki, jolloin teette yhdessä jotain rentouttavaa ja mukavaa. Antakaa vaikkapa toisillenne pieni hierontahetki, kysykää, miten toisen päivä meni, tai pitäkää vaikkapa yhteinen tee- ja herkkuhetki hyvän sarjan parissa.

 4. Deitit
  Muistakaa aina, että olette paitsi vanhempia, myös pariskunta. Järjestäkää välillä lapsenvahti vaikkapa edes pariksi tunniksi, minkä aikana voitte käydä yhdessä vaikkapa syömässä, elokuvissa tai rentouttavalla kävelyllä.

 5. Tiimi
  Muistakaa aina, että olette tiimi. Jos toinen teistä tarvitsee apua ja tukea, antakaa sitä toisillenne! Olkaa aina toisianne kohtaan armollisia ja ymmärtäväisiä.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib