Etenkin pitkässä parisuhteessa seksielämä voi alkaa rutinoitua ja tuntua toisinaan tylsältäkin.

Seksielämän piristämiseen on monia vinkkejä ja Nainen.comissakin niitä on esitelty lukuisia, kuten nämä 22 keinoa. Yksi simppeli tapa tuoda uutta eloa seksielämään on simppeli: musiikki.

Metron mukaan musiikki voi monella tavalla vaikuttaa seksielämässä. Esimerkiksi se voi vaikuttaa siihen, millä tavalla alkaa tuntea vetoa tiettyihin ihmisiin, ja nostaa itsevarmuutta makuuhuoneen puolella.

Millaisia hyötyjä musiikilla on ja miten musiikkia voi käyttää onnistuneesti osana lemmenhetkiä? Seksiasiantuntija Ness Cooper antoi neuvoja Metrolle ja suomensimme ne alle.

Musiikki voi vahvistaa seksuaalisia aistejasi

Cooperin mukaan tutkimus on osoittanut, että musiikilla voi olla suora vaikutus sukuelimiisi.

”Kun yhdistät musiikin suostumukseen pohjautuviin seksuaalisiin kanssakäymisiin – olipa se flirttailua tai seksuaalisen tarinan tai fantasian kertominen jollekin – sukuelinten kiihottuminen ja reaktio lisääntyy enemmän kuin silloin, kun musiikki ei soi näiden kanssakäymisten yhteydessä”, hän sanoi.

Cooperin mukaan neurofysiologiset ja biologiaan keskittyvät tutkimukset osoittavat, että musiikki voi saada ihmiset tuntemaan myös enemmän vetoa kumppaneihinsa.

”Tämä saattaa selittää, miksi muut ihmiset saavat meidät syttymään ryhmätilanteissa, kuten yökerhoissa”, Cooper selitti.

Rytmi voi tehostaa luovuttaa makuuhuoneessa

Cooperin mukaan musiikki vaikuttaa siihen, miten vartalo liikkuu ja soljuu tiettyjen biittien mukana. Tämä voi vähentää liikkumisesta huolehtimista seksin aikana ja lisätä luovuutta.

Lisäksi kappaleet, jotka tietää eroottiseksi tai ’tuhmaksi’, voivat todennäköisemmin saada halut heräämään, koska Cooperin mukaan se on ’opittua käytöstä’ siitä, että kappaleet ovat seksuaalisia.

Musiikki rentouttaa

Musiikin kuunteleminen voi auttaa kehoa rentoutumaan sekä tehdä onnellisemmaksi, koska se vapauttaa dopamiinia. Metron mukaan tämän myötä myös voi olla todennäköisempää haluta harrastaa seksiä, koska olo on vähemmän stressaantunut ja huolestunut.

Heille, jotka ovat huolissaan ja hermostuneita seksistä, musiikki voi tarjota toisen tunteen, johon mieli voi keskittyä. Tämä voi vähentää hermostuneisuutta ja lisätä itsevarmuutta makuuhuoneessa.

Kappaleiden sanat voivat olla rakkauden kieli

Cooperin mukaan tietyt lyriikat voivat auttaa pareja kommunikoimaan toistensa kanssa yhteisten erityisten hetkien myötä.

”Lyriikat voivat olla hyvä rakkauden kielten muoto, joka auttaa kommunikoimaan ja ilmaisemaan omia tunteita”, Cooper selitti Metrolle.

Musiikki voi tehdä hetkistä muistettavampia

Cooperin mukaan musiikin on osoitettu auttavan tekemään hetkistä sellaisia, että ne muistaa paremmin.

”Tämä voi johtaa erityisen seksuaalisen kokemuksen toistamiseen osallisten mielissä tulevaisuudessa ja kun he tekevät niin, voi se johtaa kiihottumiseen, kun muistavat nuo intiimit hetket”, hän kertoi.

Varmista, että kaikki osalliset tuntevat olonsa turvalliseksi ja kuulluksi

Hyötyjen jälkeen on hyvä tuoda esiin muutama neuvo, joilla musiikin käyttö seksin taustamusiikkina tapahtuu onnistuneesti eikä pilaa lemmenhetkiä. Cooper muistuttaa, että kun musiikki on osa seksiä, pitäisi valita soitettavaksi sellaista musiikkia, joka tuntuu osallisista hyvältä.

”Se auttaa, jos puhutte millaisesta musiikista pidätte, ja kompromissit voivat olla mahdollisia, jos teette soittolistan yhdessä, jossa on kappaleita, joista pidätte”, seksiasiantuntija sanoi.

Cooperin mukaan on tärkeä varmistaa, ettei musiikki hukuta alleen muita aisteja. Jos musiikki on liian isolla tai liian monet äänet kilpailevat keskenään, voi keskittymisestä tulla vaikeaa ja seksihalut voivat kadota.

Jos olette kumppanisi kanssa sopineet turvasanan käytöstä, on hyvä valita myös jokin nonverbaalinen merkki siltä varalta, että turvasana hukkuu musiikin alle.

Lähde: Metro