Jos olet kokenut seksuaalista kemiaa, tiedät ainakin miltä se tuntuu. Mutta tiedätkö mitkä kaikki tekijät sen saavat aikaan?

Seksuaalinen kemia on asia, jonka tietää heti kun sen ensimmäisen kerran tuntee. Sitä tunnetta on silti vaikea selittää muille. Siinä on jotain maagistakin ja jotain kummallista vetovoimaa, joka vain vetää toista puoleensa. Tämä vetovoima on yleensä fyysistä, mutta se voi olla myös älyllistä tai emotionaalista.

Seksuaalisen kemian voima aiheuttaa näitä fyysisiä oireita

Kun kokee seksuaalisen kemiaan jonkun toisen kanssa, se johtuu siitä mitä näkee, kuulee, haistaa, ajattelee tai kokeen, kun se toinen on lähellä tai ajatuksissa. Vatsaan tulee perhosia, pupillit laajentuvat, syke ja verenpaine nousee, iho punoittaa ja alkaa hikoiluttaa. Jokainen ei toki koe näitä kaikkia, mutta nämä ovat merkkejä siitä, että välillänne on seksuaalista kemiaa.

Ja tietysti kun päästään harrastamaan seksiä, on seksuaalinen kemia apuna siinä. Se saa nännit kovettumaan, verenkierron lisääntymään ja alapää kostuu.

Kolme päätekijää, jotka aiheuttavat seksuaalista kemiaa

Seksuaalista kemiaa on tutkittu valitettavan vähän. Mutta sen on todettu ainakin johtuvan kolmesta päätekijästä, jotka ovat:

  • Biologiset tekijät: fyysinen ulkonäkö, hormonitasot, feromonit (kemialliset aineet, joita eläimet, mukaan lukien ihmiset, tuottavat ja vapauttavat muiden saman lajin yksilöiden stimuloimiseksi)
  • Sosiaaliset tekijät: joku näyttää sellaiselta, joka on mielestäsi houkutteleva (kulttuuristen kauneusstandardien kautta)
  • Kehitystekijät: muistuttaako joku aikaisempaa miellyttävää kokemustasi vai onko hänessä jotain tuttua tai lohduttavaa?

Seksuaalinen kemia voi myös kehittyä kahden ihmisen välillä ajan myötä. Sitä ei tarvitse tuntea heti, kun nähdään ensimmäisen kerran, mutta sekin on mahdollista. Tunne ei ole aina vastavuoroista. Vaikka tuntisit jotain kohtaan seksuaalista kemiaa, ei hän välttämättä koe sitä sinun kohdallasi.

Seksuaalista kemiaa voi myös lisätä monin eri tavoin

Jos suhteessasi ei ole mielestäsi tarpeeksi seksuaalista kemiaa, ei hätää, koska voit toiminnoillasi yrittää lisätä sitä. Kun jaat puolisollesi tietoja itsestäsi, menneisyydestäsi ja haavoittuneisuudestasi, voi se lisätä välillänne olevaa fyysistä vetovoimaa.

Suhteeseen ei tarvitse tulla ensin hyvää seksiä ja sen jälkeen rakkautta. Suhteen voi aloittaa rakastumalla ensin ja sen jälkeen voi vasta tulla seksuaalista vetovoimaa. Myös kommunikointi on tärkeää esimerkiksi seksin aikana.

Toista ei voi pakottaa tuntemaan seksuaalista kemiaa, mutta muista että se voi kasvaa ajan myötä, jos sitä ei vielä ole mielestäsi tarpeeksi!

Lähde: Shape