Sadetta on taidettu luvata tälle viikolle lähes jokaiseen Suomen kolkkaan. Syksy on jo pitkällä ja yleensä se tarkoittaa sitä, että sadekelejä riittää.

Tämä syksy on erilainen kuin viime syksy tai mikään edellinen syksy, koska olemme joutuneet totuttautumaan koronapandemian takia mm. kasvomaskien käyttöön. Niitä voi joutua pitämään myös ulkona, mutta mitä jos ne kastuvat sateessa. Tähän saadaan vastaus Huffpost -sivustolla.

Kasvonaamiot on ensinnäkin vaihdettava säännöllisesti, mutta jos ne kastuvat, on ne hyvä vaihtaa heti uuteen. Kertakäyttöiset kasvomaskit kestävät todella huonosti kastumista, koska ne ovat yleensä suurimmaksi osaksi paperia. Niiden keskellä oleva osa toimii parhaiten suojana viruksilta, mutta jos se kastuu, on kasvomaskin käyttö ihan turhaa.

Hengityskin kosteuttaa maskia vähitellen, mutta jos se ei muulla tavalla kastu, on se hyvä vaihtaa noin kolmen tunnin välein.

Myöskään kankaiset kasvomaskit eivät kestä hyvin kastumista. Niidenkin kohdalla on hyvä vaihtaa uuteen, jos kangas kastuu tai siihen on koskenut kädellään, joka koskee myös kertakäyttöisten maskien käyttöä.

On parasta pitää mukana useampia kasvomaskeja, varsinkin nyt sateisilla syyssäillä. Nyt taitaisi olla tarvetta vettähylkiville kasvomaskeille. Ja toivotaan, että sateenvarjo riittää suojaamaan kasvomaskia kastumiselta.

Lähde: Huffpost