Jos sinun pitäisi nyt yhtäkkiä kertoa, mitä on tosirakkaus, osaisitko?

Sen määritteleminen on aika vaikeaa, eivätkä kaikki ole sitä edes kokeneet, jolloin on vieläkin vaikeampaa kertoa, mitä se oikein on. Sitäkään kaikki eivät osaa sanoa, että ovatko he koskaan kokeneet oikeasti tosirakkautta. Panda Gossips -sivustolla yritetään kertoa vastaus tähän, mitä tosirakkaus on.  

Kuinka monella eri tavalla voi rakastaa?

Tosirakkaus perustuu horjumattomaan, vertaansa vailla olevaan omistautumiseen ja kiintymykseen omaa kumppaniaan kohtaan. Se yhdistää uskomattoman syvän fyysisen ja emotionaalisen yhteyden puolison kanssa siihen pisteeseen asti, että ajatellaan, että elämää ilman puolisoa ei voisi edes kuvitella. Rakkaus on monimutkainen käsite, jota ei voi nähdä eikä koskettaa. Sen voi vain tuntea. Jotkut onnekkaat, mutta harvat kokevat rakastumisen ekstaasin.

Rakastaa voi kuitenkin monella eri tavalla, josta tosirakkauden määrittelemisen syventämistä voi jatkaa. Tässä kolme erilaista tosirakkautta:

1. Agape – ehdotonta rakkautta

Agape-rakkaudessa henkilö kokee olevansa täysin epäitsekäs, kun on kyse kumppanin onnellisuuden ja mielihyvän toteuttamisesta. Se on täysin ehdotonta rakkautta, joka ei vaadi mitään vastineeksi, vaikka miellyttää toista. Muinaiset kreikkalaiset ajattelivat sen olevan melko radikaalia, koska vain harvat ihmiset näyttävät pystyvän ylläpitämään tällaisia ​​tunteita pitkällä aikavälillä.

2. Eros – roomalainen rakkaus

Eros on puhtaasti ’romanttinen’ rakkaustyyppi, joka edustaa intohimoisia rakkauden tunteita kahden ihmisen välillä. Se ilmaisee vahvaa romanttista ja seksuaalista intohimoa ja siitä johtuvia fyysisiä haluja.

On mielenkiintoista, että muinaiset kreikkalaiset pelkäsivät aika paljon tätä rakkauden muotoa. He kokivat sen olevan syynä potentiaalisen hallinnan menetykseen ihmisen lisääntymisvaiston takia. He pitivät ’Erosin’ rakkautta niin voimakkaana, että se hävittää loogisen käyttäytymisen.

Nykyaikana tämänkaltaista rakkautta pidetään seksuaalisen ja intohimoisen luonteensa vuoksi palavan kuumana, mutta nopeasti sammuvana rakkautena. 

3. Philia – hellä rakkaus

Philia aiheuttaa kiintymyksen ja huolenpidon tunteita. Voit tuntea tätä rakkautta paitsi kumppaniasi, myös perhettäsi ja läheisiäsi kohtaan.

Oudolla tavalla Philiaa pidettiin parempana rakkautena kuin Eros-rakkautta, koska se edustaa paremmin ehdotonta rakkautta, vaikka siihen ei kuuluisi äärimmäistä seksuaalista halua.

Philiaa kutsutaan nykyään ’platoniseksi rakkaudeksi’, joka johtuu Platonin väitteistä fyysisestä vetovoimasta, joka on tarpeetonta tosi rakkauden olemassaololle. Platoninen rakkaus on siis rakkautta ilman seksuaalista tekoa tai fyysistä läheisyyttä.

Tosirakkaus voi iskeä silloin, kun siihen ei ole lainkaan varautunut

Kun löydät tosirakkauden, se tulee olemaan jotain, jota et ole koskaan ennen kokenut. Tosirakkaus tapahtuu sielunkumppaneiden välillä, joiden on aina ollut tarkoitus olla yhdessä. Se tulee kuin tyhjästä, kun sille on oikea aika. Se saattaa näyttää aluksi jopa väärältä, mutta lopulta rakkaus voittaa. Et ole koskaan aiemmin tuntenut niin, ja tämä on melko tarkka kuvaus tosirakkaudesta.

Asiat saattavat jopa tuntua liian hyviltä ollakseen totta, koska et ole koskaan ollut niin onnekas jakamaan yhtäkkiä niin arvokasta sidosta jonkun kanssa, joka tuli elämääsi kuin tyhjästä.

Tosirakkaus muuttaa suunnitelmiasi heti, kun tunnet sen. Toisen vetovoima on vahvempi kuin mitä olet koskaan kokenut. Molemmat osapuolet hyväksyvät toisen sellaisena kuin he ovat. Se saattaa alussa kauhistuttaa, mutta se voi johtua aiemmista suhteista, joissa on kokenut jotain traumaattista. Tosirakkauden kautta löytää uutta uskoa rakkauteen, joka vaikuttaa jokaiseen elämänalueeseen.

Et ehkä ole koskaan kuvitellut rakkauselämäsi näyttävän siltä miltä se tosirakkauden kanssa näyttää, mutta yhtäkkiä se on todellisuutta.

Tosirakkauden ei tarvitse sopia siihen kuvaan, mitä siitä kerrotaan esimerkiksi kirjoissa ja elokuvissa. Se on tunne, jonka vain tiedät, mutta et voi kuvata, ainakaan kovin helposti.

Jokainen ansaitsee elämäänsä tosirakkauden. Toivottavasti jokainen sellaisen myös löytää!

Lähde: Panda Gossips