Uuden kumppanin seurassa ei avata kaasuhanoja heti ensimmäisten treffien jälkeen.

Ennemmin tai myöhemmin suhteessa tulee eteen se monista nololta ja ahdistavaltakin tuntuva hetki: ensimmäisen pierun päästäminen kumppanin kuullen. Micin toteuttama kyselytutkimus on selvittänyt, kuinka kauan ihmiset odottavat uudessa suhteessa ennen kuin tämän aika koittaa.

Kyselytutkimukseen osallistui yli 125 20-30-vuotiasta henkilöä, joiden vastausten perusteella yleisin odotusaika rupsauttelun aloittamiselle kumppanin ollessa läsnä on kahdesta kuuteen kuukautta – 29 prosenttia vastaajista valitsi tämän vaihtoehdon.

Toiseksi yleisin oli kuudesta kuukaudesta 12 kuukauteen, minkä valitsi 25,2 prosenttia. Vain hieman harvempi vastaajista (22,4%) oli uskaliaampia ja päästeli paukkuja jo muutaman viikon jälkeen, kun taas 9,3 prosenttia odotti yli vuoden.

Micin mukaan parit rikkovat avoimen piereskelyn rajan samaan aikaan kuin ovat saavuttaneet muita merkittäviä parisuhteen virstanpylväitä. Esimerkiksi seksin suhteen ihmiset odottavat 2-5 treffit ja rakkautta tunnustetaan noin viiden kuukauden jälkeen.

Mic selvitti myös missä vaiheessa parisuhdetta piereskely tuntuu hyväksyttävältä. Kolmannes vastaajista (33,3%) mielsi hyväksi vaiheeksi sen, kun pari on alkanut viettää säännöllisesti öitä yhdessä.

Seitsemän prosenttia taas odottaa, että pari on tunnustanut tunteensa toisilleen ennen kuin on avoimen rupsuttelun aika. 5,4 prosenttia sen sijaan aloittaa sen ensimmäisen seksikerran jälkeen.

Huomattavasti yleisempää on kuitenkin odottaa, että kumppani pieraisee ensin, kuten 18,6 prosenttia vastaajista toimi. Micin mukaan näin vastanneista suurin osa (73%) oli naisia.

Kyselytutkimukseen osallistuneista seitsemän prosenttia kertoi, ettei koskaan pieraise kumppaninsa seurassa. Micin mukaan suhteelle voisi kuitenkin tehdä hyvää paukutella avoimesti: monet onnelliset parit ovat sitä mieltä, että kun toisen seurassa voi olla ”ällöttävä”, suhde vasta todella alkaa.

Voit tutustua lisää kyselytutkimuksen tuloksiin täällä.

Lähde: Mic