Aito hymy tarvitsee muutakin kuin vain suun liikuttamisen oikeanlaiseen asentoon.

Jos hymy on aito, siinä pitää olla mukana myös onnen tunnetta. Jotta hymyn saisi näkymään kuvissakin aidolta, on parempi keskittyä kuvan ottohetkellä tunteisiin kuin siihen millaiseen asentoon suunsa laittaa.

Aito hymy syntyy onnen ja ilon tunteista. Jos laittaa suun hymyasentoon, näyttää hymy tekohymyltä, jos mukana ei ole aitoja hymyyn vaikuttaneita tunteita. Se johtuu siitä, että silloin silmät eivät ole mukana tekemässä hymyä.

Jos hymyilee oikeasti sen takia, että on iloinen, aivotkin ovat mukana hymyssä. Kun aivot ovat mukana hymyssä, tietty silmän ympärillä oleva lihas rypistyy. Tätä lihasta kutsutaan nimellä orbicularis oculin.

Jos kasvoihin laittaa botoxia, orbicularis oculin ei välttämättä liiku niin hyvin kuin pitää, jolloin ilo ei näy kasvoilta niin hyvin kuin ennen botoxin laittoa. Silloin voi näyttää nuoremmalta, mutta ei iloisemmalta.

On mielenkiintoista, että sinä aikana, kun on käytetty paljon kasvomaskeja, on tuo hymystä merkkinä oleva silmäkulman lihas alkanut näyttämään monilla yhä selkeämmin sen, että hymyillään.

Kun seuraavan kerran haluat itsestäsi kuvan, jossa hymyilet, koita olla aidosti iloinen ja hymysi näyttää kuvassa aidolta hymyltä.

Lähde: Psychology Today