Miehen alaisena työskentelevä mies kertoi esimiehensä kommenteista Twitterissä.

Monet naiset kohtaavat häirintää ja ahdistelua niin sosiaalisessa mediassa kuin muualla netissä sekä virtuaalimaailman ulkopuolella, tosielämässä. Tätä tapahtuu myös naisten tiedostamatta ja tietämättä, kuten eräästä Twitter-ketjusta ilmenee.

Metron mukaan podcasteja tekevä torontolainen Sawyer kertoi Twitterissä esimiehestään, joka reagoi pöyristyttävällä tavalla LinkedIn-sivustolla näkemäänsa naisen valokuvaan. Hymyilevällä naisella oli kuvassa yllään harmaa t-paita ja kuva oli otettu niin, että siinä näkyivät vain pää ja hartiat – kasvokuva.

Kuvassa naiselta näkyi paljasta ihoa vain kasvoissaan sekä solisluiden kohdalla. Tämä kuva oli Sawyerin esimiehen mielestä ”huorahtava”.

”Pomoni tokaisi tänään tyyliin ’En ymmärrä, miten naiset voivat valittaa siitä, miten heitä kohdellaan, kun he tekevät tällaista paskaa.’ Käännyin ympäri nähdäkseni, mistä hän puhuu ja hän katsoi esikatselukuvaa naisen profiilikuvasta LinkedIn:ssä”, tviittiketju alkaa.

”Hän oli mukavan näköinen nainen, se oli pää ja hartiat -otos hänestä harmaassa t-paidassa ja hän hymyili kameralle. Se oli niin tavallinen kuin voi olla, mistä LinkedIn pitää profiilikuvien suhteen. Olin todella hämilläni ja sanoin ’Minkälaista paskaa?'”, Sawyer jatkoi.

Sawyer kirjoittaa esimeihen avanneen kuvan kokonaiseksi, kuin olisi ajatellut, ettei Sawyer näe sitä kunnolla ja tokaisi: ”Tätä!” Sawyer kysyi, tarkoittiko esimies selfien ottamista, mutta esimies vastasi: ”Tällaisten selfieiden ottamista.”

Edelleen hämillään ollut Sawyer pyysi esimiestään selittämään.

”Vain, niin kuin, huorahtavia kuvia”, esimies vastasi.

Sawyer painotti seuraavassa tviitissään, että nainen oli todella kuvassa t-paidassa eikä hänestä näkynyt ihoa muuten kuin kasvoissa ja solisluiden kohdalla. Sawyer oli edelleen hukassa esimiehensä ajatusten suhteen ja esimies alkoi ärsyyntyä, kuin hänen alaisensa olisi tahallaan tyhmä.

”Minuakin alkoi ärsyttää ja pyysin häntä selittämään, mitä hän tarkoitti. Hän puhi hetken siitä, miten ansaitset sen, mitä saat, jos julkaiset sellaisia kuvia. Olin epäuskoinen ja toistin hänelle, että se on vain kuva hymyilevistä kasvoista”, Sawyer kertoo tviitteketjussaan.

”Tämä kierre toistu jonkin aikaa – hän sanoi äläs nyt, tiedät mitä tarkoitan, minä sanoin, etten oikeasti tiedä. Lopulta pyysin häntä määrittelemään sanan ’huorahtava’. Hän sanoi ’yliampuvan seksikäs ja selvästi valmis panemaan.’ Kysyin häneltä, mikä kuvassa kertoi tämän hänelle”, hän jatkaa.

”Noin kymmenen minuuttia kierreltyään hän lopulta sanoi ’No, hän on älyttömän kuuma.’ Siinä se oli”, Sawyer kirjoittaa.

”Tämä mies näki esikatselukuvan viehättävästä naisesta ja päätti, ettei hän ollut vain ’huorahtava’, vaan oletti tämän ’käytöksen’ tarkoittavan sitä, että nainen ansaitse kaiken häirinnän ja ahdistelun, jota hän kokee – ja hän tunsi asiasta niin vahvasti sanoakseen sen ääneen, oma-aloittesesti ja töissä”, hän lisää.

”Nainen hymyilee profiilikuvassaan. Mies, jota hän ei ole koskaan tavannut, näkee sen ja heti tuntee raivoa ja ällötystä. Hän uskoo naisen kutsuvan ja ansaitsevan häirintää/ahdistelua. Vain koska nainen kehtaisi olla viehättävä julkisella paikalla”, Sawyer kertoo.

Tviittiketjunsa päätteeksi hän kohdisti viestin miehille:

”Miehet: älkää koskaan enää kysykö naisilta, miksi he pelkäävät.”

Metron mukaan monet ihmiset ovat jakaneet tviittiketjun kommenteissa omia kokemuksiaan siitä, miten miehet ovat kokeneet itsensä oikeutetuksi kommentoimaan heidän vartaloitaan ja käytöstään. Jotkut naiset kertoivat, että olipa heidän kasvokuvansa minkälainen tahansa, se aina aiheutti jonkinlaista häirintää.

Sawyerin tviitti on tavoittanut satoja tuhansia ihmisiä Twitterissä. Voit lukea koko ketjun ja sen herättämää keskustelua täällä.

Lähde: Metro