Seksikkäiden kuvien ja alastonkuvien lähettäminen on nykypäivänä yleistä.

Tällaisten kuvien lähettäminen on jokaisen oma valinta; ketään ei pidä painostaa tai vaatia lähettämään paljastavia kuvia itsestään eikä niitä pidä lähettää kenellekään, ellei ole saanut vastaanottajalta siihen suostumusta.

Monella naisella voi olla kuitenkin käsitys, että miehet ottavat tuhmia kuvia mielellään vastaan ja jopa odottavat naisilta sellaisia. Todellisuus onkin yllättäen hieman toisenlainen – ainakin Redditissä käydyn keskustelun perusteella.

Reddit-käyttäjä Ambrosi75 kysyi AskMen-osiossa, miten tärkeitä tuhmat kuvat ovat parisuhteelle ja voiko deittailu kaatua siihen, jos nainen ei halua lähettää tuhmia kuvia itsestään. Tällaisia vastauksia hän sai kysymykseensä:

1. ”En oikeasti välitä. Nykypäivänä on outo keskittyminen nakukuvien lähettämiseen ja seksiviesteihin, mikä on suorastaan epämiellyttävää. Jos haluamme nähdä toisimme alasti, sovitaan vain treffit ja katsotaan, mitä tapahtuu.”

2. ”Mieluummin näen henkilön kasvokkain kuin kuvissa. Se on paljon hauskempaa.”

3. ”Ei lainkaan. Itse asiassa melkeinpä vihaan sitä, miten alastonkuvista on nykyisin tullut niin yleisiä ja odotettuja. Mielestäni uuden teknologian takia nykypäivän lapset kasvavat täysin väärien ja harhaanjohdettujen käsitysten kanssa siitä, mikä on ’normaalia’ käytöstä, kun on tekemisissä vastakkaisen sukupuolen kanssa. Se on minun silmissäni plussaa, jos ei lähetä tuhmia kuvia. Se osoittaa, että hän osaa arvioida tilanteen ja ajattelee kriittisesti (et voi koskaan tietää, mitä tyyppi tekee kuvilla eronne jälkeen).”

4. ”Olen ollut naimisissa neljä vuotta eikä vaimoni ole koskaan lähettänyt minulle tuhmaa viestiä. Se ei taida vain olla tapa, jolla toimimme. Ei ole koskaan ollut ongelma suhteessamme!”

5. ”Riippuu siitä, onko kyse etäsuhteesta. Jos on, voin nähdä sillä olevan enemmän väliä. Jos hän asuu samassa kaupungissa… sitten ei, ei ole tärkeää tai tarpeellista. Loppujen lopuksi kyse on siitä, mikä on sinusta mukavaa.”

6. ”Minulle sillä on > O % väliä, koska olen visuaalinen tyyppi ja tällä hetkellä suhteessa, jossa näemmä toisiamme vain kerran viikossa. Se ei kuitenkaan ole iso juttu, mutta sillä vähän väliä.”

7. ”Minun puolisoni ei harrasta kuvia/videoita – hänellä on työ, jossa hänen maineella on väliä. Hän toivoo, että voisi joskus pyrkiä päättäjäasemaan ja alastonkuvat ovat asia, joita hän ei halua tulevan esiin myöhemmin (joko vahingossa tai valintana).”

8. ”Tämä on iso juttu. Olen täysin samaa mieltä. Samankaltaisista syistä en itsekään ota tuhmia kuvia (vastaaja viittaa yllä olevaan vastaukseen). Jos hän haluaa lähettää niitä, niin okei, poistan ne lähes välttömästi. Mutta en pyydä niitä enkä osallistu.”

9. ”Mieluummin jakaisin intiimiyden kasvokkain. Ehkä pitkässä suhteessa tai avioliitossa ne olisivat kuumia (etenkin kiusoitellen illan kivuuksiin, joita hän on suunnitellut), mutta alkuvaiheessa se on turn off. Täytyy lisätä, että en ole uskonnollinen konservatiivi tai jotain (olen erittäin avarakatseinen, etenkin makuuhuoneessa), näkemykseni on vain oma henkilökohtainen mieltymykseni.”

10. ”Ei ollenkaan mikään kompastuskivi. Jos tyyppi haluaa niitä ja painostaa lähettämään alastonkuvia, olisi se minusta huono merkki. Älä ymmärrä minua väärin, nautin siitä, kun saan niitä ja lähetän niitä, mutta siihen liittyy jännitys, kun se on odottamatonta. Mutta jos tyttöystäväni ei koskaan lähettäisi niitä, olisi se minulle täysin okei, koska saan kokea hänet kasvokkain. Paljon parempaa.”

11. ”Se ei ole lainkaan tärkeää. Ja kun ihmiset lähettävät niitä, ihailen aina niiden kauneutta. En arvioi kuvakulmia tai valaistusta. Sitten pysyvästi poistan ne, koska data on yksityistä vain, jos se on poistettu.”

12. ”Ei missään nimessä ole kompastuskivi, jos lähetät minulle kuvan, mainiota, mutta ei se ole tarpeellista. Se osoittaa itseluottamusta ja halua, mutta minusta niitä voi osoittaa paremmin kasvokkain. Mutta jokainen mies on erilainen.”

13. ”Emme kumppanini kanssa lähetä niitä, koska olemme todella vainoharhaisia hakkeroinnin ja datavuotojen suhteen. Flirttailevat/tuhmat (mutta ei eroottiset) viestit ja sähköpostit ovat meidän juttu.”

14. ”Ainoa syy, miksi olen koskaan lähettänyt ja saanut tällaisia kuvia on se, että pidin siitä fyysisestä validaatiosta. Jos se olisi ainoa tapa saada sitä, en olisi sellaisessa suhteessa alun alkujanakaan. Minulle henkilökohtaisesti se ei ole ollenkaan tärkeää eikä missään nimessä kaada deittailua tai suhdetta. Se on vain juttu, jota on kiva saada, kun luotat kumppaniisi.”

15. ”Sellaiset jätkät, jotka arvostelisivat naista tuhmien kuvian takia, ovat myös tyyppejä, jotka saatavat olla taipuvaisia esittelemään niitä kuvia muille kehuskellakseen. Mutta jokaisella on omat mieltymyksensä. Esileikki alkaa usein kaukana makuuhuoneesta ja olen itse aina mieltänyt rohkeat, ei välttämättä alastomat, kuvat kuumimmaksi. Se nostattaa odotuksia molemmille.”

16. ”Eipä hirveästi, se on todella itsestäsi kiinni. Se voi olla hauskaa, mutta sen ei pidä olla pakollista suhteen ylläpitämiseksi. Jos olet romanttisesti suhteessa, on mahdollista, että näette toisenne alasti jossain vaiheessa. Tiedän, ettei kumppanini tarvitse minulta peniskuvia, mutta toisinaan lähettelemme toisillemme paljastavia kuvia. Kun olimme deittailleet muutaman vuoden, hän alkoi lähetellä minulle satunnaisia kuvia hänestä. Sitä ei tapahdu jatkuvasti, mutta en myös tarvitse sitä.”

17. ”Se on hieman työmaa. Minun täytyy laittaa ne kaikki salasanalla suojattuun kansioon ja varmistaa, ettei mitään niistä ole kuvasovelluksessa. Katson niitä ehkä kerran vuodessa ja usein tylsistyneenä, kun räplään puhelinta.”

18. ”Joskus, kun on huono päivä töissä ja saat kiusoittelevan kuvan siitä, mkä kotona odottaa, ei tarvitse olla tuhman alasti tai mitään, mutta se heti piristää päivää. Ja se on vain yksi osapuoli intohimoisessa parisuhteessa.”

19. ”En oikein näe niille tarvetta, vaikka pitkässä suhteessa ne voivat olla houkuttelevia – tästä huolimatta minun mieleeni ne olisivat vain hyvin vakiintuneessa, pitkässä suhteessa.”

20. ”Lähetän niitä vain Snapchatissa.”

Voit lukea lisää keskustelua aiheesta Redditissä täällä. Kerroimme aiemmin mitkä ovat yleisimpiä syitä alastonkuvien lähettämiseen, ja voit lukea lisää aiheesta täällä.

Lähde: Cosmopolitan