Kolmekymppinen komistus on tehnyt näyttelijän töitä jo noin parikymmentä vuotta.

Amerikkalainen Michael B. Jordan on nimetty maailman seksikkäimmäksi mieheksi vuosimallia 2020. Valinnan taustalla on People-lehti, joka on nimennyt maailman seksikkäimmän miehen vuodesta 1985 lähtien.

Peoplen valitsema maailman seksikkäin mies pääsee lehden kanteen ja sen yhteydessä antaa kansikuvahaastattelun. Tässä haastattelussa Jordan kertoi tunnelmiaan tuoreen tittelinsä suhteen.

”Tämä on aika cool fiilis”, hän sanoo.

”Kaikki aina vitsailivat, tyyliin ’Mike, tämä on se ainoa juttu, jota et luultavasti tule samaan.’ Mutta tämä on hyvä kerho, johon kuulua”, hän lisää ja viittaa aiempien vuosien valintoihin, joihin lukeutuvat muun muassa Idris Elba, Dwayne ”The Rock” Johnson sekä Chris Hemsworth.

33-vuotias Jordan on tehnyt näyttelijän töitä lähes parikymmentä vuotta: hänen ensimmäinen rooli oli Sopranos-sarjassa, kun hän oli vasta 12-vuotias. Sen jälkeen Jordan on nähty muun muassa tv-sarjoissa Langalla (The Wire), Samaa sukua (Parenthood) sekä Unelmien kentät (Friday Night Lights).

Valkokankaalla Jordan on näytellyt muun muassa Fantastic Fourissa, Creed -elokuvissa, jotka ovat Rocky-elokuvasarjaan kuuluvia spin-offeja, sekä Marvelin elokuvauniversumiin kuuluvassa Black Pantherissa, jossa hän näytteli säälimätöntä pahista, Erik Killmongeria.

Jordan on syntynyt Kalifornian Santa Anassa, mutta kasvanut Newarkissa, New Jerseyssa. Hän on kolmilapsisen perheen keskimmäinen lapsi ja kiitteleekin perhettään, joka on ollut hänelle jalat maassa pitävä voima vuosien saatossa.

”Äitini ja isäni uhrasivat niin paljon elättääkseen siskoni, veljeni ja minut. Olen vain kiitollinen. Heillä kaikilla on oikeasti ollut niin suuri vaikutus minuun ja siihen, kuka olen ja miten lähestyn jokaista päivää”, Jordan kertoo Peoplen haastattelussa.

”Ilman sitä moni asia minussa ei olisi tällaista kuin nyt. Kaikessa on siis kyse tästä perustasta. Olen todella kiitollinen siitä”, hän jatkaa.

Peoplen mukaan Jordan on sinkku ja vapaa-ajallaan ajelee autoillaan, laittaa ruokaa sekä pelaa videopelejä. Miehen itsevarmuuden salaisuus on nykyisin se, että hän ymmärsi, ettei voi miellyttää kaikkia.

”Sinulla voi olla kaikista puhtaimmat aikomukset ja silti saat osaksesi jupakkaa tai jotain negatiivista suuntaasi”, Jordan toteaa.

”Joskus täytyy vain luottaa maailmankaikkeuteen. Täytyy vain uskoa itseesi ja tehdä niin, mikä itsestä tuntuu oikealta”, hän jatkaa.

Jordanilla on oma tuotantoyhtiö, Outlier Society Productions, joka oli ensimmäinen omaksumaan inclusion riderin. Tällä pyritään edistämään elokuva-alan monimuotoisuutta sekä palkattujen näyttelijöiden että elokuvan työryhmän osalta.

Jordan on myös aktiivinen Black Lives Matter -liikkeen tukija ja oli aktiivinen kotimaansa presidentin vaalien aikaan.

”Minusta on aikansa ja paikkansa kaikelle. Olen valinnut hetkiäni, että niillä olisi eniten vaikutusta. Voimme kaikki ryhtyä toimeen – isoihin tai pieniin – auttaaksemme luomaan muutoksen, jonka haluamme nähdä”, näyttelijä sanoo.

People-lehden haastattelussa Jordan kertoi myös, mitä toivoo tulevaisuudelta. Hän toivoo voivansa ohjata enemmän elokuvia, näytellä vähemmän ja tuottaa paljon enemmän.

”Kehityn ja kasvan, olipa minun seuraava versioni mitä tahansa. Toivottavasti minulla on siihen mennessä perhe, heitän tämän ajatuksen maailmaan ilmoille”, hän kertoo mietteistään siitä, mitä elämä on 10 vuoden päästä.

”Haluan vaikuttaa asioihin kaikkialla maailmassa enkä vain näyttelemieni roolien kautta”, Jordan lisää.

Voit ottaa maailman seksikkäimmän miehen seurantaan Instagramissa täällä.

Lähde: People

Päivitetty 11.11.2021: vaihdettu Instagram-kuvat aiempien poistuttua Jordanin tililtä.