Asiantuntijat listasivat viisi trendiä, jotka tulevat näkymään häissä ensi vuoden aikana.

Kuten muodin ja kauneuden kohdalla, niin myös häiden saralla trendit vaihtuvat välillä todella tiuhaan tahtiin. The Independent selvitti Bridebook-hääsuunnittelusovelluksen edustaja Hamish Shephardin avustuksella, minkälaiset trendit ovat ominaista vuoden 2019 häille.

1. Käytännölliset hääpuvut

Shephardin mukaan nykypäivän morsian on fiksu ja laittaa mukavuuden esteettisyyden edelle. Tämän myötä nousussa ovat hääpuvut, joissa on taskut, mikä mahdollistaa sen, että morsian voi pitää juhlapäivänä käden ulottuvilla muutamia tärkeitä asioita – kenties jotain lainattua, uutta tai sinistä. Mukavuus näkyy Shephardin mukaan siinäkin, että puvun laahukset eivät ole liian pitkiä, jotta juhlintaa on helppo jatkaa pitkälle iltaan. Ensi vuoden morsiamet voivat myös saada inspiraatiota Sussexin herttuattar Meghanin hääpuvusta, joka oli simppeli ja silkkinen toisin kuin todella pitsiset hääpuvut, jotka ovat olleet vallalla aiempina vuosina.

2. Värien loistoa

Jos Shephardin ennustukset pitävät paikkansa, ensi vuonna hääjuhlat ovat todella värikkäitä. Tavanomaiset vaaleat sävyt saavat väistyä punaisten, pinkkien ja jopa oranssien sävyjen tieltä, mitkä ottavat johtavan roolin niin kukka-asetelmissa kuin morsiusneitojen puvuissa. Metalliset hääpuvut ovat myös näköpiirissä ja Shephardin mukaan rohkeat, metalliset ja jopa kultaiset puvut voivat olla kohta muodissa.

3. Ympäristöystävällisyys nousee esiin

Kestävyys ei ole vain muotitrendi ja hääalallakin se on alettu huomata. Ensi vuonna voi odottaa ympäristöystävällisten häiden suosion nousevan. The Independentin mukaan hääjuhlassa voi olla kukkia, jotka voi myöhemmin istuttaa, tarjolla orgaanisia menuja ja käytössä mahdollisimman vähän muovia. Tätä trendiä vie eteenpäin etenkin prinsessa Eugenie, joka on vasta paljastanut, että hänen tulevat häänsä Jack Brooksbankin kanssa ovat täysin muovittomat. Shephardin mukaan hääparit inspiroituvat myös muista kuninkaallisista ja ottavat mallia Sussexin herttuparista: Harry ja Meghan tekivät joukon hyväntekeväisyyslahjoituksia häitä juhliessaan sen sijaan, että olisivat pyytäneet lahjoja.

4. Teknologiaa hyödynnetään enemmän

Dronejen käyttö voi kuulostaa hieman vieraalta tai ”scifiltä”, mutta Shephardin mukaan tämä on tulossa yhä enemmän osaksi häämaailmaa. Yhä useammat parit hyödyntävät droneja häiden ikuistamisessa ja käyttävät muuta, kehittynyttä teknologiaa ikuistaakseen hääjuhlansa videolle.

5. Kihlausmatkat korvaavat häämatkan

Shephardin mukaan parit saattavat vaihtaa häämatkan kihlausmatkaan ja lähtevät yhdessä reissuun ennen häitä eikä niiden jälkeen. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että häiden järjestäminen voi tulla kalliiksi eikä varaa häämatkaan välttämättä ole. Tästä syystä matka suunnitellaan ennen häitä, kun säästötilillä on vielä mukavasti rahaa jemmassa.

Lähde: The Independent