Top viiteen sijoittui neljä matkakohdetta Euroopasta.

Lontoo on nimetty maailman parhaaksi matkakohteeksi matkailusivusto TripAdvisorin Travelers’ Choice -listauksessa. Parhaimpien matkakohteiden listaus perustuu miljoonien matkailijoiden jättämiin arvioihin TripAdvisorin sivuilla vuoden aikana.

Eurooppalaiset kohteet vaikuttavat olevan matkailijoiden suosiossa, sillä top 5 -matkakohteista neljä on Euroopassa. Yhdistyneen kuningaskunnan pääkaupungin Lontoon jälkeen toiseksi listauksessa sijoittui Ranskan pääkaupunki Pariisi, kolmanneksi Italian pääkaupunki Rooma, neljänneksi Kreikalle kuuluva Kreeta ja viidenneksi Indonesian Bali.

Lontoo nousi kärkipaikalle viime vuoden toiselta sijalta ja TripAdvisorin mukaan tämä voi liittyä viime toukokuussa juhlittuihin prinssi Harryn ja Meghan Marklen häihin.

”Harryyn ja Meghaniin liittyvällä globaalilla kiinnostuksella on selvästi ollut voimakas vaikutus, sillä tämä on ensimmäinen kerta vuoden 2016 jälkeen, kun Lontoo on napannut kärkipaikan”, TripAdvisorin edustaja Hayley Coleman kertoi Daily Mailille.

Visit Londonin toimitusjohtaja Laura Citron kommentoi myös kaupungin voittoa.

”Lontoolla on jännittävä historia luovuuden ja vapaan ajattelun keskuksena Shakespearesta punkin syntyyn ja nykypäivän catwalkeille”, hän sanoi.

”Tämä luova energia ja kulttuurin elinvoima voidaan tuntea Lontoon joka osa-alueella: ruoassa, muodissa, taiteessa, näyttelyissä, kaupoissa ja yöelämässä”, Citron jatkoi.

Alta voit lukea Travelers’ Choice -valinnat maailman parhaiksi matkakohteiksi. Voit tutustua niihin tarkemmin TripAdvisorin sivuilla täällä sekä tutustua muihin matkailijoiden suosikkivalintoihin täällä.

Maailman 25 suosituinta kohdetta

 1. Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta
 2. Pariisi, Ranska
 3. Rooma, Italia
 4. Kreeta, Kreikka
 5. Bali, Indonesia
 6. Phuket, Thaimaa
 7. Barcelona, Espanja
 8. Istanbul, Turkki
 9. Marrakech, Marokko
 10. Dubai, Arabiemiirikunnat
 11. Praha, Tšekin tasavalta
 12. Siĕm Réab, Kambodža
 13. New York, Yhdysvallat
 14. Jamaika
 15. Hanoi, Vietnam
 16. Tokio, Japani
 17. Playa del Carmen, Meksiko
 18. Lissabon, Portugali
 19. Kathmandu, Nepal
 20. Jaipur, Intia
 21. Hurghada, Egypti
 22. Hongkong, Kiina
 23. Cusco, Peru
 24. Sydney, Australia
 25. Tel Aviv, Israel

Lähde: Daily Mail