Ecuadorilainen pariskunta on Guinnessin ennätysten mukaan maailman vanhin aviopari. He ovat nyt paljastaneet, mikä on heidän pitkän suhteensa salaisuus.

Vaikka suhde kestäisi, valitettavasti monet meistä eivät elä yli 100-vuotiaiksi, kuten tämä pariskunta. On aika harvinaista, että heistä kumpikin on vielä elossa. Mutta pitkään suhteeseen tarvitaan paljon muutakin kuin hyvää terveyttä, jotka tämä vanha pari on nyt meille paljastanut Insider -lehden haastattelun kautta.

Kestävään suhteeseen tarvitaan parin mukaan kolmea tärkeää ainesosaa. Julio Cesar Mora Tapia, 110, ja Waldramina Maclovia Quinteros Reyes, 104, ovat olleet naimisissa jo 79 vuoden ajan, joten he toden totta tietävät mitä nämä ainekset ovat.

Ensimmäinen aines on tietysti rakkaus. He aloittivat ensin ystävinä, joka lopulta muuttui rakkaudeksi. Pariskunta tapasi koululoman aikana. Tapia ihastui Reyesin kauneuteen sekä luonteeseen. Siitä seitsemän vuoden päästä he menivät naimisiin. Heidän perheensä ei hyväksynyt avioliittoa, joten heidän seremoniansa pidettiin salassa. Suvut saatiin kuitenkin vähitellen tulemaan keskenään toimeen.

Parilla on nyt viisi lasta, 11 lastenlasta, 21 lastenlastenlasta ja yhdeksän lastenlastenlastenlasta. Tämä katras on opettanut heitä varmasti tuntemaan toisensa hyvin, kun he ovat näin suuren katraan kanssa selvinneet. Heidän pitää ymmärtää toisiaan ja toistensa tunteita erittäin hyvin. He ovat siis kasvaneet hyvin yhteen. Kypsyys onkin heidän esittelemä toinen aines, jota kestävässä suhteessa tarvitaan.

Kolmas aines on myös todella tärkeä, jotta suhde pysyy kasassa. Se on se, että toista pitää kunnioittaa. Ilman keskinäistä kunnioitusta suhde tuskin kestäisi näin pitkään tai edes lähellekään sitä.

Näitä kolmea ainesta he hankkivat esimerkiksi siten, että he käyvät yhdessä elokuvissa, hoitavat puutarhaa sekä järjestävät perheillallisia. Viime aikoina perheillalliset eivät ole onnistuneet koronapandemian takia, mutta toivottavasti sekin pian taas onnistuu.

Lähde: Insider