Joulun lähestyminen alkaa jo näkyä; jouluruokia- ja herkkuja on tullut kauppoihin ja innokkaimmat ovat laittaneet jouluvaloja tuomaan valoa pimeisiin marraskuun iltoihin.

Koska joulukuuhun on aikaa reilu viikko, on nyt hyvä tilaisuus askarrella ja tehdä itse omia joulukoristeita. Country Living -sivusto on nostanut esiin Home Stories A to Z -blogia pitävän Beth Hunterin keksimän hauskan DIY-vinkin: jätti-isot joulupallot.

Nämä joulupallot eivät suinkaan sovellu joulukuuseen ripustettavaksi kokonsa takia, vaan ovat enemmänkin sisustuselementti, joilla luodaan joulutunnelmaa kotiin. Suurten joulupallojen tekemiseen tarvitset:

  • pallon muotoisia lamppujen lasikupuja
  • tyhjiä säilyketölkkejä (esim. tonnikala)
  • silmukkaruuveja

Country Livingin mukaan ensin säilyketölkit täytyy puhdistaa ja poistaa niistä etiketit – liimapintaa mukaan luettuna. Sen jälkeen keskelle tölkin pohjaa tehdään reikä ja kiinnitetään silmukkaruuvi paikoilleen.

Tämän jälkeen voit ryhtyä niin luovaksi kuin halut ja koristaa lasikuvun haluamallasi tavalla jouluiseksi. Kun olet valmis, lasikuvun sisälle laitetaan esimerkiksi LED-valot, säilyketölkki laitetaan kuvun reiän peitoksi ja jätti-iso joulupallo on valmis.

Tue pallot, kun laitat ne esille

Idean keksinyt Beth kirjoittaa blogissaan, ettei hän kiinnittänyt tölkkejä lasikupuihin, koska halusi mahdollisuuden sammuttaa kupujen sisälle laittamansa valot. Tämä kannattaa siis ottaa huomioon joulupalloja tehdessä.

Beth laittoi joulupallot esille kranssien avulla, mitkä tukivat palloja ja estivät niitä pyörähtämästä maahan ja rikkoutumasta. Vaikka bloggari esitteleekin palloja ulkoportaiden koristeeksi laitettuna, ei hän kuitenkaan suosittele laittamaan niitä esille ulos, koska ne eivät välttämättä pidä sateesta ja tuulesta.

Voit lukea tarkat ohjeet ylisuurten joulupallojen tekemiseen sekä katsella kuvia tekovaiheista ja valmiista palloista täällä. Tältä jätti-isot joulupallot näyttävät:

Lähde: Country Living