Söpö lumiukko syntyy näppärästi erikokoisten lasimaljojen avulla.

Jos sinusta tuntuu, ettei kodissasi ole vielä tarpeeksi joulukoristeita tai haluaisit tehdä jonkin uuden, kivan koristeen jouluista tai talvista tunnelmaa luomaan, on tässä hauska idea: pyöreistä lasimaljoista tehty lumiukko.

Smart School House -blogia pitävä Kelly Dixon on luonut tämän söpön DIY-projektin, joka ei ole kovin vaikea toteuttaa. Dixon teki kolmen erikokoisen lasimaljan avulla lumiukkonsa ja hankkia hieman lisätarpeita, jotta maljat eivät ole tyhjinä.

Dixonin DIY:ssä jokainen malja sai joulumaiseman, joten lumiukkoa tehdessä voit ottaa mallia Dixonin versiosta tai käyttää luovuutta ja mielikuvitustasi ja keksiä maljoihin haluamasi kaltaiset ”lisukkeet”.

Nämä tarvitset lumiukon tekemiseen, jos teet sen täysin Dixonin tyylillä:

– 3 erikokoista pyöreää lasimaljaa, jotka voi pinota

– Jouluisia, pieniä koristeita, kuten kuusia, joulupukki, karkkikeppejä, pieniä talo tai muuta sellaista

– Pussillinen tekolunta

– 2 arkkia mustaa softista

– Sakset

– Joulunauhaa hattua varten

– Liimapistooli

Näin teet lumiukon:

– Laita jokaisen maljan pohjalle hieman tekolunta.

2. Laita jouluiset, pienet koristeet haluamallasi tavalla maljoihin. Esimerkiksi pienen koristetalon sisälle voi laittaa LED-kynttilän, mikä tekee lumiukosta vielä suloisemman.

3. Tee lumiukolle hattu piirtämällä ensin mustaan softikseen ylimmäksi tulevan pienimmän lasimaljan aukkoa hieman suurempi ympyrä ja leikkaa se irti. Päättele sen jälkeen, minkä korkuisen hatun haluat tehdä ja leikkaa tarvittava määrä softista, tee siitä lieriö ja liimaa sen reunat yhteen sekä lieriö kiinni aiemmin leikkaamaasi ympyräpalaan.Lopuksi leikkaa softiksesta sopiva pala hatun yläpään peitoksi ja korista hattu joulunauhalla.

4. Pinoa maljat lumiukoksi haluamaasi paikkaan ja viimeistele joulukoristeesi laittamalla hattu ylimmän maljan päälle.

Voit katsoa artikkelin yllä olevalta videolta vielä tekovaiheet nopeasti esiteltyinä.

Lähde: Country Living, Smart School House