Itse tehty kuorinta tekee hyvää päänahalle.

Hoidat hyvin hiuksiasi, mutta oletko kiinnittänyt huomiota päänahkaasi? Erilaiset hiustuotteet, etenkin kuivashampoo, voivat jättää jälkeensä kertymiä, jotka voivat kuivattaa päänahkaa.

Päänahka tarvitseekin lähes yhtä paljon puhdistusta, kostetusta ja kuorintaa kuin kasvot, kertoo Marie Claire. Päänahan kuorintaa varten on olemassa omat tuotteensa, mutta sellaisen voi helposti tehdä myös itsekin.

”Lisää ruokalusikallinen sokeria loraukseen shampoota. Se hellästi kuorii päänahan ja liukeaa sekä peseytyy pois helposti ilman, että siitä jää jäämiä hiuksiin”, ihotautilääkäri Francesca Fusco neuvoo ja suosittelee yhdistämään kuorintaan ravitsevan ja kosteuttavan shampoon käytön, jos sinulla on kuiva päänahka tai hilsettä.

Marie Clairen mukaan kuorinta tehokkaasti puhdistaa päänahan ja kuolleiden ihosolujen poistaminen mahdollistaa sen, että hoitoaine pääsee vaikuttamaan paremmin. Näin siis saat samalla puhtaamman lopputuloksen ja hoitoaine pääsee kosteuttamaan paremmin.

On myös tärkeää muistaa, ettei kuorintaa kannata tehdä joka pesun yhteydessä, koska kuten kasvojen kohdalla, myös päänahan liiallinen kuorinta voi vaikuttaa negatiivisesti. Kuorinta kannattaakin tehdä 3-5 pesun välein – oman päänahkasi kunnosta riippuen.

Lähde: Marie Claire