Laiskan naisen opas siistiin kotiin – lue vinkit

Jos siivoamisesta ei pidä yhtään, voi se olla todella turhauttavaa kotityötä.

Siivoaminen kuuluu jokaisen arkeen, mutta se ei ole kovin monen lempipuuhaa. Onneksi pienillä nikseillä siivoamisesta voi tehdä helpompaa – tai lähes olematonta.

Kaikella on paikkansa

Muista, että kaikella on paikkansa kodissasi ja jos ei vielä ole, etsi sellainen. Järjestele tavarasi ja varmista, että aina ottaessasi jotain laitat sen takaisin, mistä sen otit. Näin estät tavaroita kertymästä sikinsokin.

Vähennä tavaramäärääsi

Jos sinulla on vähemmän omaisuutta, sinulla on vähemmän tavararöykkiöitä selvitettävänä. Ajattele mitä tarvitset, kun olet ostoksilla ja koeta välttää ostamasta tavaroita, mitä et todella tarvitse.

Hanki tervetulomatto

Jos sinulla on eteisessä tervetulomatto, luoksesi tulevat voivat pyyhkiä kenkänsä siihen, ettei kotisi muuten sotkeennu ja sinulla on vähemmän siivottavaa eteisessä.

Älä pidä ikkunoita liian kauan auki

Kun tuuletat, älä jätä ikkunoita liian pitkäksi aikaa auki tai pölyä alkaa kertyä.

Hanki rikkaimuri

Tämä auttaa vähentämään siivoukseen kuluvaa aikaa. Lojuuko nurkissa hieman pölyä tai DIY-projektin jäljiltä lattialla on glitteriä? Rikkaimurilla saat ne kätevästi ja nopeasti siivottua. Rikkaimuri on sijoitus, mikä maksaa itsensä takaisin.

Peitä huonekalusi

Voit suojata huonekalusi erilaisilla peitteillä, jotta ne ovat paremmin turvassa roiskeilta ja lialta.

Syö oikeassa paikassa

Älä napostele ympäri kotiasi tai saat siivoilla murusia sängystä, sohvalta – joka paikasta. Syö syötäväsi pöydän ääressä ja pääset vähemmällä.

Jaa kotityöt

Jos sinulla on kämppis tai asut yhdessä kumppanisi kanssa, koeta vaihtaa tai jakaa kotityöt. Ehkä sinä voit tehdä ruokaa tiskaamisen sijaan tai käydä kaupassa ja hän imuroi? Tarjoudu tekemään toisia kotiaskareita, jotta pääset eroon niistä, joista pidät vähiten – jos mahdollista.

Lähde: Popsugar


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.