Uskottomat käyttävät erilaisia tekosyitä, joiden turvin lähtevät tapaamaan salarakastaan.

Naiset ja miehet suosivat hieman erilaisia tekosyitä, joiden turvin he pettävät kumppaneitaan, ilmenee varatuille tarkoitetun deittisivusto Illicit Encountersin kyselystä. Sivuston käyttäjille tehty kysely selvitti, minkälaisilla selityksillä ja verukkeilla uskottomat yleisimmin peittelevät todellista olinpaikkaansa.

Kyselyn mukaan pettävät naiset väittävät yleisimmin olevansa menossa salille, viettämässä tyttöjen iltaa tai sanoivat, että heillä menee myöhään töissä. Miehet sen sijaan väittivät olevansa katsomassa jalkapalloa, golfaamassa tai sanoivat, että heillä menee myöhään töissä.

”Ei ole yllätys, että miehet ja naiset käyttävät erilaisia tekosyitä peitelläkseen salasuhdettaan”, Illicit Encountersin seksi- ja parisuhdeasiantuntija Jessica Leoni sanoi.

”Salille meneminen on selvästi suosituin tekosyy naisille, mutta miehille se on vasta seitsemänneksi suosituin. Jos kumppanisi saliaktiivisuus lisääntyy merkittävästi, on sinulla täysi oikeus olla epäileväinen”, hän jatkoi ja lisäsi, että pettäjät ovat tietoisempia kropastaan ja saattavat kuntoilla enemmän laihtuakseen.

Ystävät mukana juonessa

Leonin mukaan työ on suosittu peittelysyy niin naisille kuin miehille. Lisäksi uskottomat käyttävät myös ystäviään jälkiensä peittelyyn.

”Monien pettäjien ystävät ovat tietoisia heidän salasuhteistaan ja ovat valmistautuneet valehtelemaan ystäviensä puolesta auttaakseen heitä piilottamaan uskottomuuden”, Leoni kertoi.

Kyselyn vastauksista koostettiin top 10 -listat erilaisista tekosyistä, joita naiset ja miehet käyttävät. Tässä ovat suosituimmat tekosyyt, joiden varjolla uskottomat tapaavat salarakkaitaan:

Naisten top 10 -tekosyyt

 1. Lähtee salille
 2. Viettää tyttöjen iltaa
 3. Töissä menee myöhään
 4. Tapaa työkavereita töiden jälkeen
 5. Käyttää koiraa lenkillä
 6. On shoppailemassa
 7. On tapaamassa sukulaisia
 8. On tapaamassa parasta ystävää
 9. Käy kauneushoidossa
 10. On pelaamassa jotain urheilulajia

Miesten top 10 -tekosyyt

 1. On katsomassa jalkapalloa
 2. On golfaamassa
 3. Töissä menee myöhään
 4. Tapaa työkavereita töiden jälkeen
 5. Viettää poikien iltaa
 6. Käyttää koiraa lenkillä
 7. Lähtee salille
 8. On pelaamassa jotain urheilulajia
 9. On tapaamassa parasta ystävää
 10. On tapaamassa sukulaisa

Jos epäilet kumppanisi pettävän, on parasta ottaa asia esiin ja keskustella hänen kanssaan, missä mennään. Älä vedä johtopäätöksiä vain sen takia, että täysin järkeviä tekoja on käytetty peittelemään uskottomuutta – kumppanisi voi puhua totta.

Anna kumppanillesi mahdollisuus selittää, mutta muista, että jos et voi luottaa siihen, mitä kumppanisi sanoo, on se jo itsessään ongelma.

Lähde: Metro