Kylpyhuoneeseen saattaa kertyä paljon turhaa tai parhaat päivänsä jo nähnyttä tavaraa, jotka kannattaa hävittää.

Kylpyhuone on monen naisen pyhäkkö ja tila rauhoittumiseen, rentoutumiseen – etenkin jos siellä on kylpyamme – ja kaunistautumiseen. Toisinaan kylppäri voi kuitenkin olla täynnä sotkua ja roinaa, minkä takia kannattaa toisinaan ottaa aikaa ja käydä kylpyhuone läpi ja hävittää sieltä kaikkea turhaa.

HuffPost listasi kymmenen asiaa, jotka jokaisen naisen erityisesti pitäisi viedä pois kylppäristään. Tartu siis tuumasta toimeen ja heitä alle listatut asiat pois – et tule kaipaamaan niitä.

1. Homeinen pesusieni

Kärsineellä, homeisella pesusienelle ei saa kummoista jälkeä aikaiseksi. Se pitäisikin vaihtaa uuteen 3-4 viikon välein.

2. Kuivuneet matkakoon kauneustuotteet

Kun jätät pienet purkit ja pullot auki, n vetävät puoleensa bakteereja. Tämän takia ne kannattaa käyttää tai nakata pois, eikä jättää nurkkiin pyörimään.

3. Lähes tyhjät pesuaineet

Jos kylpyhuoneeseen on jäänyt lojumaan shampoo- tai suihkusaippuapulloja, joissa on vielä vähän jotain pohjalla, ne kannattaa heittää pois. Voit hyvin säilyttää niiden tilalla suihkussasi jotain muuta.

4. Rähjäiset matot ja pyyhkeet

Pyyhkeet kannattaa laittaa pesuun 3-4 käytön jälkeen, sillä ne voivat alkaa haista jo muutaman käyttökerran jälkeen. Kylpymatot kaipaavat pesua taas viikon tai kahden viikon välein – sopiva pesuväli riippuu siitä, kuinka paljon sille on käyttöä ja mistä materiaalista se on tehty.

5. Kuluneet palasaippuat

Jos saippuaa on enää pieni, lähes olematon pala jälellä, nakkaa se menemään. HuffPostin mukaan palasaippuat pitäisi myös aina säilyttää viileässä, kuivassa paikassa.

6. Suihkuverho

Milloin viimeksi olet pessyt tai vaihtanut suihkuverhosi? Niinpä. Sen peseminen tai uuden hankkiminen ei välttämättä ole hauskinta puuhaa, mutta se auttaa pitämään homeen loitolla.

7. Vanhat lääkkeet

Jos säilytät kylpyhuoneen kaappien tai laatikostojen kätköissä lääkkeitä, hävitä vanhat viemällä ne apteekkiin.

8. Vanhat ponnarit

Jos ponnarit ovat menettäneet joustavuutensa, on aika heittää ne pois.

9. Vanhat meikit, kynsilakat ja sudit

Meikitkin voivat vanhentua ja kerätä bakteereja. Esimerkiksi ripsiväri kannattaa vaihtaa uuteen kolmen kuukauden välein ja luomiväri 6-12 kuukauden välein.

10. Käyttämättömät ihonhoitotuotteet

Jos aikeenasi on esimerkiksi säästää lempikasvovoidettasi tai silmänympärysvoidettasi, muista kuitenkin, että niilläkin on parasta ennen -päivämääränsä. Lisäksi avattuna ne vanhenevat ajan mittaan ja niiden säilyvyyden löydät purkissa olevasta merkistä, jossa on esimerkiksi avatun purkin kuva sekä jokin numero ja kirjain M, joka merkitsee kuukautta. Numero kertoo, miten monta kuukautta tuote säilyy avattuna.

Lähde: HuffPost