Aina kun täyttää pyöreitä vuosia, tuovat ne mukanaan uusia haasteita.

Näin käy varsinkin silloin, kun täyttää 40 vuotta. Se ei tarkoita sitä, että heti sillä hetkellä, kun täyttää 40 vuotta, hiukset harmaantuvat ja lähinäkö huononee. Ne tapahtuvat vähitellen, niin kuin muutkin asiat kehossa. Jos et ole vielä saavuttanut tätä ikää, tässä on nyt sinulle hyviä vinkkejä siitä, kuinka voit valmistautua selviämään, kun 40-vuotispäiväsi vihdoin koittaa.

1. Paino ei laske niin helposti kuin ennen

Jos haluat laihtua, se ei ehkä onnistu enää niin helposti kuin ennen. Se voi johtua siitä, että et polta enää kaloreita niin paljon kuin nuorempana. Yksi syy voi olla myös se, että aineenvaihdunta hidastuu. Mutta laihdutus onnistuu, kun syöt vähemmän hiilihydraatteja ja liikut enemmän. Lisää ruokavalioosi kasviksia ja juo alkoholia vähemmän.

2. Kuukautiskierrot voivat kokea muutoksia

Kuukautiskiertoon voi tulla muutoksia ja epämääräisyyksiä. Kuukautiset voivat olla epäsäännölliset ja ne voivat aiheuttaa enemmän oireilua. Ne johtuvat hormonaalisista muutoksista, jotka valmistavat kehoa vaihdevuosiin. Terveelliset elämäntavat vähentävät näitä oireita.

3. Hiuksiin tulee muutoksia

Hiukset eivät ala vain vähitellen harmaantumaan, vaan niistä voi tulla ohuemmat ja hauraammat kuin ennen. Mutta jos haluat pitää hiuksesi kunnossa, pitää sinun hoitaa niitä enemmän. Muista huolehtia myös päänahan kunnosta.

4. Näkö voi alkaa huonontua

Lääkäri saattaa määrätä sinulle lukulasit, kun käyt silmälääkärissä. Muista käydä silmälääkärissä tasaisin väliajoin.

5. Iho menettää kosteutta ja joustavuutta

Kun täytät 40 vuotta, voit huomata, että käyttämäsi ihonhoitorutiinit eivät sovi enää ihollesi. Iho voi kuivua ja menettää joustavuutta. Silloin on tärkeä kehittää itselle ikääntyvälle iholle sopiva hoitorutiini.

6. Saatat olla alttiimpi virtsatieinfektioille ja muille virtsarakon ongelmille

Alapää voi tulehtua helpommin. Muista kohdella sitä aiempaa paremmin. Älä esimerkiksi pidättele pissaa liian kauan.

Näiden lisäksi tulet tietysti vähitellen huomaamaan paljon muutakin. Jokainen meistä ikääntyy ja moneen ikääntymisen mukava tulevaan oireiluun auttaa terveellinen ruokavalio, liikunta ja se, että ei tupakoi eikä juo liikaa alkoholia.

Lähde: The List

LUE MYÖS