Jos sinun kodissasi raikuvat joululaulut jo kesällä, olet todellinen jouluihminen – tai jopa jouluhullu.

Joulu jakaa mielipiteitä. On heitä, joille se on turha, kaupallinen juhla ja heitä, joille se on vuoden parasta, tunnelmallista aikaa ruokineen, koristeineen ja läheisten kanssa olemisen kera.

Jouluhullut taas voivat olla ihan oma lukunsa. Heillä jouluinnostus, minkä muut voivat mieltää jouluhössötyksesi, saattaa alkaa jo kesällä – työpaikan / koulun ruokalassa voi hyvin kuulua huokaus ”Voih, saisipa jo jouluruokaa” ja joululaulut soivat kotona.

Jos olet malttamaton joulun suhteen ja suuri jouluihminen, ymmärrät silloin nämä asiat todella hyvin:

1. Alat laskea päiviä seuraavaan jouluun jo tapaninpäivänä – tai viimeistään juhannuksena, kun siihen on enää vain puoli vuotta aikaa.

2. Loppiainen on sinulle surullinen päivä, koska joulun aika on silloin ohi ja haikein mielin riisut koristeet ja viet kuusen pois.

3. Kun vuoden ensimmäinen lumi sataa, alkaa innostuksesi nousta ja joulujuttuja tulla ulos suustasi koko ajan useammin ja useammin.

4. Mikään ei mene jouluruokien edelle ja odotat vesikielellä jouluaattoa jo kuukausia etukäteen, jotta pääset maistelemaan kinkkuja ja laatikoita – jouluherkkuja popsit toki jo aiemmin.

5. Jos löydät esimerkiksi joulusuklaata tai glögiä keskellä kesää, kiikutat sitä kotiisi voidaksesi helpottaa odotuksen tuskaa.

6. Joululaulut soivat päässäsi pitkin vuotta, mutta ensimmäisen kerran laitat niitä soimaan toisinaan jo kesällä, mutta viimeistään syksyllä.

7. Joulutuotteiden saapuessa kauppoihin, kulutat niihin hirveästi rahaa voidaksesi testata kaikkia niitä ihania uutuuksia syötävistä ja juomista aina koristeisiin ja vaatteisiin asti.

8. Alat suunnitella joulukorttien lähettämistä hyvissä ajoin – läheisillesi teet kauniit kortit itse ja muut saavat kaupasta ostetun.

9. Vaikka lahjat eivät ole sinulle se pääasia joulussa, haluat panostaa niihin ja aloitat jouluostosten teon todella hyvissä ajoin – joskus teet ostoja jo kesällä.

10. Aatonaattona olet kuin pikkulapsi etkä malta nukkua, koska tiedät aamulla koittavan vuoden parhaan päivän.

Mikä sinusta on parasta joulussa? Oletko jouluhullu vai vähät välität koko pyhäajasta? Kommentoi alle!

Idea artikkeliin: Metro