Ihmissuhteissa kommunikaatio on korvaamattoman tärkeä asia.

Kommunikoinnilla on tärkeä merkitys myös seksielämän kannalta. Aina kommunikointi ei kuitenkaan ole helppoa tai tunnu luontevalta, mutta tässä voi oppia paremmaksi.

Seksi- ja parisuhdeasiantuntija Annabelle Knight on jakanut viisi neuvoa, joiden avulla opit kommunikoimaan tehokkaasti seksistä kumppanisi kanssa. Suomensimme hänen neuvonsa alle.

Puhu suhteen alusta alkaen

Knightin mukaan on tärkeä lähteä liikenteeseen rehellisyydestä. Jos kumppanisi kanssa välttelette keskustelua siitä, mitä haluatte seksiltä, on mahdollista, että yksi tai molemmat teistä on seksuaalisesti tyytymätön.

”Jos nämä keskustelut ovat vaikeita, ota mukaan kolmas osapuoli. En tarkoita kolmen kimppaa, vaan elokuvia, ystäviä ja fiktiota”, Knight sanoi Metrolle.

”Älä aliarvioi, miten pitkälle keskustelun aloittaminen ’Luin tästä yhdestä kirjasta…’ -tyylillä voi mennä”, hän vinkkasi.

Muista puhua suostumuksesta ja ehkäisystä varhain

Olennainen osa alkuvaiheen keskustelua on suostumus ja ehkäisyn käyttö.

”Kun on kyse seksistä ja parisuhteista, ei mikään ole seksikkäämpää kuin suostumus”, Knight muistutti.

”Suostumuksen kysyminen kumppanilta toimii tavallaan ’ehdotuksena’, joka pohjustaa hetkeä”, hän jatkoi.

Knightin mukaan avoin keskustelu ehkäisystä on myös erittäin tärkeää, että sinun ja kumppanisi tarpeet täyttyvät.

”Suosittelen kerrostamaan ehkäisymenetelmiä ja huolimatta sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntaumuksesta käymään säännöllisesti sukupuolitautitesteissä”, Knight huomautti.

Huomioi sanaton viestintä

Sanat ovat tärkeitä, mutta joskus myös kehollaan voi viestiä. Pidä siis silmät ja korvat auki.

”Sanaton viestintä on yli puolet meidän kaikesta kommunikaatiosta, joten on erittäin tärkeä olla tietoinen kumppanin kehon kielestä, etenkin sängyssä”, Knight sanoi Metrolle.

Positiivista kehon kieltä ovat esimerkiksi se, että selkä irtoaa alustasta ja menee kaarelle, lantio työntyy lähemmän tai ote tarrautuu kumppaniin tiukasti.

”Kun ymmärrät kumppanisi kehon kielen avulla, mitä hän haluaa, johtaa se paljon tyydyttävämpään ja nautinnollisempaan seksuaaliseen kokemukseen”, Knight kertoi.

Kukaan ei ole ajatustenlukija

Vaikka sanaton viestintä on merkittävää, on syytä muistaa, ettei kukaan ole ajatustenlukija. On asioita, jotka pitää sanoa ääneen.

”On todella tärkeää, ettei tee oletuksia siitä, mikä toisesta tuntuu hyvältä ja eikä hänen pidä olettaa samaa sinusta”, Knight totesi.

Knightin mukaan jos on jotain, mitä haluaisit kokeilla lakanoiden välissä, tuo äänesi kuuluviin ja varmista, että saat suostumuksen.

”Sanomalla esimerkiksi ’Minua ei haittaa, jos haluat kokeilla X, Y tai Z tänä iltana’ annat kumppanille luvan testailla uutta ja se avaa myös molemminpuolista nautinnon potentiaalia”, Knight selitti.

Naura

Seksin on tarkoitus olla hauskaa ja joskus vartalot ovat kiusallisia. Knightin mukaan elokuvat, televisiosarjat ja jopa porno usein näyttävät seksikohtaukset helppona ja luontevana. Aina se ei kuitenkaan mene näin ja noloja juttuja tapahtuu.

”Näiden hetkien hauskojen puolien näkeminen auttaa ohjaamaan seksiä pois ainaisesta vakavuudesta ja auttaa sinua ja kumppaniasi tuntemaan lisää läheisyyttä parina”, Knight päätti.

Lähde: Metro