Kuiva iho kasvoilla? – varsinkin talvella moni sortuu tähän samaan virheeseen

Talvella iho kuivuu helposti, joten monien kasvot ovat rutikuivat.

Jos kasvot ovat kuivat, voi siitä syyttää vain itseään, jos kyse ei ole mistään taudista tai muusta vakavammasta oireilusta. The List -sivustolla esitellään tämän yleisen virheen lisäksi muutama muukin syy kuivaan ihoon, joka oireilee varsinkin kasvoilla.

Kuiva iho voi kutista ja tuntua ilman sitäkin todella ikävältä. Mutta ei hätää, jos iho on kuiva, koska saat siihen nyt hyvän vinkin, kuinka kuivumista voi estää. Se on jotain, johon lähes jokainen sortuu. Siitä tavasta kannattaa päästä eroon, josta myös ihosi kiittää.

Kyse on siitä, miten käyt suihkussa. Pitkät suihkut kuuman veden kera kuivattavat ihoa todella paljon. Talvella iho kuivuu helpommin, kun ollaan kylmässä ilmassa. Siksi tämä huono tapa näkyy iholla varsinkin talvella, jolloin vielä kaiken lisäksi on mukava lämmitellä suihkussa. Se ei kuitenkaan kannata, jos haluat pitää ihosi, varsinkin kasvoillasi, kunnossa.

Muista myös kosteuttaa ihosi nopeasti, sen jälkeen, kun olet käynyt suihkussa. Iho ei ehdi kuivua liikaa, kun teet sen heti. Ja kun iho on vielä vähän märkä, useimmat kosteusvoiteetkin toimivat silloin parhaiten. Muista myös tämä tärkeä neuvo: samat kosteusvoiteet eivät toimi kesällä ja talvella yhtä hyvin. Talvella voi tarvita paljon kosteuttavampia voiteita kuin kesällä. Tämä koskee myös kaikkia käyttämiäsi ihonhoitotuotteita.

Talvella ei myöskään kannata unohtaa aurinkorasvaa, varsinkaan siinä vaiheessa, kun päivät alkavat taas olemaan valoisempia. Älä unohda talvella myöskään ihosi kuorintaa. Hellävarainen kuorinta auttaa poistamaan kuolleet ihosolut, jolloin kosteusvoiteetkin imeytyvät iholle paremmin.

Kuivuudesta kärsivät myös huulet ja esimerkiksi kädet. Talvella niidenkin kosteutus on todella tärkeää. Voiteiden lisäksi ihosi tarvitsee vettä, joten juo sitäkin tarpeeksi. Tässä oli hyödyllisiä vinkkejä, joita tarvitaan, vaikka ihosi olisi taipuvainen rasvaisuuteen. Talvi on iholle rankkaa aikaa, mutta se selviää siitä, jos näitä vinkkejä käytetään apuna.

Lähde: The List


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.