Heti, tunnin päästä vai viikkoa myöhemmin? Siitä voi tehdä monenlaisia päätelmiä, kuinka kauan hänellä kesti vastata viestiisi.

Kun viestittelee itseä kiinnostavan tyypin kanssa, voi välillä vastausta odottaa malttamattomana – etenkin jos on todella ihastunut. Tästä on helppo päätyä enemmän tai vähemmän ahdistuneeseen fiilikseen, jolloin alkaa tehdä tulkintoja siitä, mitä hänen vastausaikansa merkitsee.

Cosmopolitan on selvittänyt, mitä erilaiset vastausajat tarkoittavat, ja suomensimme ne alle, jotta sinun ei tarvitse itse niitä pohtia. Ensin kuitenkin pari huomautusta:

  • Jos tiedät viestittelykumppanisi olevan kiireinen tai tekemässä jotain, on silloin luonnollista, että vastauksen saamisessa voi kestää.
  • Kenenkään ei voi odottaa olevan tavoitettavissa 24/7.

Tämä mielessä pitäen, alla on 11 erilaista vastausaikaa sekä niiden merkitykset.

Hän vastaa ennen kuin ehdit lähettää omaa vastaustasi

Cosmon mukaan jos hän vastaa viestiisi jo ennen kuin olet lähettänyt omaa jatkoviestisiä, olet silloin joko aivan omalla kommunikoinnin tasolla sielunkumppanisi kanssa tai viestittelet tyypin kanssa, kuka on erittäin kiinnostunut sinusta. Jos lähetät jollekulle viestin ja hän jotenkin osaa lukea ajatuksesi lopun sekä vastata ennen kuin olet saanut omaa viestiäsi valmiiksi, tiedät sen olevan aitoa.

Hän vastaa muutamassa sekunnissa

Nopeat vastaajat ovat Cosmopolitanin mukaan toinen varma tapa tunnistaa, jos joku on erittäin kiinnostunut juttelemaan kanssasi sekä siitä, mitä sinulla on sanottavaa. Jos viestittelykumppanisi vastaa sinulle ja viestejä pallotellaan sekunneissa, kielii se myös siitä, että hän on avoin ja rehellinen eikä ole tuskissaan pohtinut vastausta tunteja ennen viestin lähettämistä. Tässä ei pelata pelejä, vaan kyse on tehokkaasta kommunikaatiosta ja halusta pitää se elossa. Olet onnekas!

Hän vastaa muutamassa minuutissa

Tämänkin voi tulkita niin, että hän on todella kiinnostunut ja olet etusijalla. Cosmopolitanin mukaan jutun juoni on tässä kuitenkin se, oletko itse todella kiinnostunut hänestä vai onko hän sinusta puistattava ja tavallaan intensiivinen? Oma suhtautumisesi häneen ratkaisee, onko hän tyyppi, jolla ei ole työtä, harrastuksia, kavereita tai tavoitteita, koska hän on aina saatavilla ja kuin odottaisi sinun viestittävän hänelle, vai onko hän tyyppi, joka suhtautuu viesteihisi tyyliin ”Jes, Saara laittoi viestin! Hän on niin mahtava” ja menette tyyliin naimisiin viiden vuoden sisään. Tässä perspektiivi on kaikki kaikessa.

Hän vastaa 10 minuutin ja tunnin välissä

Cosmopolitanin mukaan tämä on melko tyypillinen vastausaika ihmisille, joilla on vapaapäivä ja he pitävät toisistaan, koska se tarkoittaa sitä, ettei hän istu puhelimen vieressä, mutta katsoo sitä tarpeeksi usein huomatakseen, jos joku on kiva tyyppi (eli sinä) olisi laittanut viestiä. Tai sitten hän yksinkertaisesti istuu puhelin kädessään ja ajatteli odottaa edes tovin ennen kuin vastaa, jotta vaikuttaisi rennolta.

Hän vastaa tuntia myöhemmin

Tämäkin on Cosmon mukaan normaalin rajoissa. Kukapa ei joskus tekisi niin, että huomaa jonkun ottaneen yhteyttä, mutta on itse väsynyt eikä jaksa heti vastata tai haluaa pitää pienen tauon sosiaalisista kanssakäymisistä. Joka tapauksessa tämä on melko välitöntä yhteydenpitoa, mikä puhuu sen puolesta, että hän pitää sinusta.

Hän vastaa aina tietyin väliajoin

Se saattaa tuntua kummalta, jos viestittelykumppanin vastausajoista alkaa muodostua tietty kaava – ”Hitto, Kalle viestittää minulle takaisin aina 67 minuuttia viestini jälkeen. Mitä ihmettä tämä on?!” Todellisuudessa kyse voi olla sattumasta tai sitten hän on lukenut jonkin oppaan siitä, miten isketään naisia ja kuinka 67 minuuttia on toimiva vastausaika, jotta pääsee lakanoiden väliin. Cosmopolitanin mukaan joka tapauksesa tämä on hieman erikoista ja siitä kannattaa joskus rennosti kysäistä.

Hän vastaa joskus heti ja joskus tunteja myöhemmin

Cosmon mukaan tämä tyyli tuntuu aina kurjalta, koska ainakin joidenkin tyyppien kohdalla he yleensä vastaavat nopeasti ja kun heistä ei kuulu pidempään aikaan, he sanovat tyyliin ”Sori, olin siskoni kaverin pesismatsissa. Mites menee?” Mutta kun hän ei sanokaan mitään tuollaista, jää siittä sellainen olo tai ainakin alkaa pohtia, että ehkä hän toisinaan olisi kiinnostunut ja toisinaan pyörittäisi muita kumppaniehdokkaita tai aiempi oma viesti sai hänet mieltämään lähettäjänsä idiootiksi. Joka tapauksessa olo tulee kurjaksi.

Hän vastaa seuraavana päivänä

Tämä voi vaikuttaa vähän oudolta, mutta Cosmopolitanin mukaan vielä ei ole syytä huoleen. Joskus ihmisillä tulee kiireitä ja vastaaminen unohtuu tai on vain päivän päätteeksi väsähtänyt. Tätä tapahtuu, ei huolta!

Hän vastaa useampi päivä myöhemmin

Tämä sen sijaan on oudompi, koska nykypäivänä lähes jokainen ihminen on puhelin kädessään lähes kellon ympäri. Cosmo pahoitteleekin, että jos hänellä kesti useampi päivä vastata takaisin, yrittää hän joko ottaa homman liian rennosti tai hän ei ole juuri kiinnostunut.

Hän vastaa viikkoa myöhemmin kuin olisi asiakaspalvelun edustaja isolle firmalle

Cosmopolitanin mukaan jos hän ei vastaa viestiisi tyyliin ”Moi! Koko perheeni menehtyi dramaattisessa onnettomuudessa” tarkoittaa tämä todennäköisesti sitä, ettei häntä juuri kiinnosta jutella sinulle laisinkaan, mutta hänen halunsa heräsivät ja hän ajatteli, että tämä on vielä melko kohtuullinen aikaikkuna kokeilla, heruisiko sinulta.

Hän vastaa sinulle ja viestittelystä on niin kauan, että olit jo poistanut hänen numeronsa

Tämä on Cosmon mukaan sama kuin yllä oleva kohta, mutta potenssiin tuhat. Tämän taustalla on todennäköisesti se, että hän ei ollut niin kiinnostunut sinusta, jatkoi eteenpäin, ehkä deittaili paria muuta tyyppiä, jatkoi heistäkin eteenpäin ja eräänä iltana tunsi olonsa seuraa kaipaavaaksi ja hokasisi, että hänellä on vielä numerosi. ”Hitto, viestittelin sen yhden mimmin kanssa muutama kuukausi sitten. Laitanpa hänelle rennon ’Miten menee’ viestin ja hän on niin mielissään, kun kuuli minusta” voi olla jotain, mitä hänen mielessään liikku. Itse sen sijaan katsot viestiä ja mietit, keneltä se oikein tuli, vaikka sinulla saattaa olla epäilyksesi sen lähettäjästä.

Lähde: Cosmopolitan