Jokaisella on määritelmänsä sille, mitä kumppanilta haluaa ja usein luonteenpiirteet ovat tärkeässä asemassa.

Tätä tukee myös Worcesterin ja Sunderlandin yliopistojen tutkimus. Pitkää parisuhdetta etsivät naiset suosivat tutkimuksen mukaan mukavia miehiä enemmän kuin miehiä, jotka ovat komeita, mutta heidän luonteensa ei ole kovin miellyttävä.

Tutkimusta varten brittitutkijat näyttivät yli 200 naiselle valokuvia eri miehistä, joiden viehättävyys vaihteli. Kuvien yhteyteen oli kirjoitettu kuvaus miesten luonteesta.

Osa kuvauksista puhui epäitsekkyyden puolesta, kuten: ”Herra X päättää mennä kahvilaan ostamaan leivän ja kupillisen teetä, jonka antaa kodittomalle henkilölle kahvilan ulkopuolella.” Toisissa kuvaukset eivät olleet niin mairittelevia: ”Herra Y teeskentelee käyttävänsä puhelintaan ja kävelee suoraan kodittoman ohi.”

Tutkijat saivat selville, että naiset halusivat todennäköisemmin pitkän parisuhteen sellaisen henkilön kanssa, kuka oli vähemmän viehättävä, mutta teki mukavia ja ystävällisiä asioita kuin henkilön, joka oli komea, mutta luonteeltaan ikävämpi.

Tutkijat paljastivat myös, että kun mies oli sekä ulkoisesti viehättävä että mukava, oli vaikutus naisten haluun aloittaa parisuhde suurempi kuin viehättäväyyden ja mukavuuden yksilöllisten vaikutusten summa.

”Kaiken kaikkiaan tulokset antavat lisää tukea sille, että epäitsekkyys toimii tärkeänä piirteenä kumppania valittaessa varsinkin pitkien parisuhteiden kohdalla”, tutkijat totesivat.

Eivät ne komeat rentut siis olekaan niin naisten mieleen – ainakaan parisuhderintamalla. Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Glamour