Kilpaurheilija jakoi omissa some-kanavissaan esimerkin siitä, kuinka helppoa illuusioiden luominen on.

Aitajuoksija Noora Toivo on ottanut sosiaalisessa mediassa ja blogissaan kantaa illuusioiden luomiseen tällä julkaisulla:

Ja tän päivän opetus: täällä somessa on kamalan helppoo luoda illuusioita siitä omasta kropasta, arjesta ja elämästä. Social media: an easy place to create illusions about your body and life #realitycheck

Posted by Noora Toivo – 400m aitajuoksija on 23. heinäkuuta 2015

Facebookissa Toivo kirjoittaa kuvien ottamisen välissä kuluneen aikaa noin 2 minuuttia.

”Julkaisin tänään aika lailla jokaisessa sosiaalisen median kanavassani tämän kuvan. Miksi? Elämä, ainakaan se omani, ei ole niitä valtavan ihania kahvilatreffejä, täydellisiä ruokakuvia, upeita koteja, puhtaita pintoja, maailman parhaita ihmissuhteita, hyviä naama- sekä kroppapäiviä ja oikeita asentoja ja poseerauksia. Ei vain ole”, Toivo kirjoittaa blogissaan.

”Sosiaalinen media on niin pirun helppo paikka luoda omasta elämästä, arjesta ja kropasta sellaisia illuusioita, kuin itse tahtoo”, hän jatkaa.

Toivo kirjoittaa, ettei elämä ole aina yhtä suurta ihanuutta eikä sen kuulukaan aina olla. Hän huomauttaa blogissaan, että joskus somessa luodut ”todellisuudet” ovat samanlaisia senkin jälkeen, kun tietokoneet ja älylaitteet suljetaan, mutta toisinaan todellisuudet ovat kaukana siitä, mitä somessa annetaan ymmärtää.

”Tämä maailma ei saisi olla sellainen, että sinua kutsutaan rohkeaksi, jos olet se ihminen, kuka todellisuudessa olet ja kerrot asiat juuri sellaisina, kun ne silloin ei niin hyvinä hetkinä ovat”, Toivo kirjoittaa.

”Oikea elämä on harvoin sitä someilluusioita”, hän päättää.

Jutun alussa oleva Toivon Facebook-julkaisu on kerännyt runsaasti tykkäyksiä ja kymmeniä kannustavia kommentteja. Julkaisun tarkoitus on osoittaa, kuinka paljon somessa julkaistuja kuvia voi muokata ja todellisuus voi ollakin toinen.

Lue Toivon blogikirjoitus kokonaan täältä.