Ilmeet, eleet, asennot ja liikkeet voivat viestiä kiinnostuksesta, vaikka sitä ei itse toisi vielä sanoin esiin.

Kehonkieltä tarkkailemalla esimerkiksi ensitreffeillä voit huomata, onko treffikumppani todella kiinnostunut sinusta. Kielten oppimisen verkkoyhteisö Busuun mukaan on tärkeä osata tunnnistaa kehonkielen merkkejä, mutta on myös tärkeä osata itse viestiä kehonkielen avulla.

”Katsekontakti, avoin asento ja lämmin hymy ovat kaikki täydellisiä nonverbaaleja viestejä, joilla osoitat treffiseuralaisellesi olevasi kiinnostunut hänestä, mutta olet myös tarkkaavainen ja välität siitä, mitä hänellä on sanottavaa”, Busuun tiimi kertoi Metrolle.

Kun käyt treffeillä, kannattaa pitää silmällä näitä kehonkielen merkkejä, jotka puhuvat kiinnostuksen puolesta.

Leventyneet sieraimet

Busuun mukaan tämä on alitajuinen teko, joka voi olla olennainen merkki siitä, että treffiseuralaisesi tuntee sinuun vetoa seksuaalisesti. Tarkkaile siis hänen nenää.

Laajentuneet mustuaiset

Kun olet kiinnostunut jostakusta, tapahtuu kehossasi dopamiiniryöppy, joka voi saada mustuaiset laajetumaan. Tämä voi olla kuitenkin vaikea havaita, jos et tiedä, millaiset treffiseuralaisesi mustuaiset tavallisesti ovat. Jos treffiseuralaisen mustuaiset ovat pikkiriikkiset, voi se kuitenkin olla merkki siitä, että kiinnostusta ei juuri ole.

Katsekontakti

Tämä on helpompi huomata kuin mustuaisten laajentuminen. Jos hän pitää katsekontaktia kanssasi, voi se kertoa kiinnostuksesta. Lisäksi se kertoo siitä, että hän yrittää olla vilpitön, kuunnella sinua ja luoda aidon yhteyden kanssasi. Nämä ovat kaikki hyviä asioita.

Nojautuminen puoleesi

Asiantuntijoiden mukaan jos treffiseuralaisesi nojautuu puoleesi – niin jutellessanne tai pienentääkseen väliä välillänne – on hän kiinnostunut sinusta ja läsnä keskustelussa.

”Toisaalta jos hän vaikuttaa pitävän etäisyyttä, ei hän ole niin kiinnostunut. Esnitreffit voivat olla äärimmäisen kuumottavia ja fyysinen etäisyys voi olla myös hermostuneisuudesta tai ujoudesta johtuvaa”, Busuun tiimi selitti Metrolle.

Hymyilemminen

Tämä on Metron mukaan helppo merkki. Hymyileminen kertoo onnellisuudesta, mitä todellakin tapahtuu, kun olet tekemisissä ihmisen kanssa, kehen tunnet vetoa.

Kieli menee solmuun

Sanoissa sekoilu voi Busuun asiantuntijoiden mukaan kertoa ahdistuksesta ja jännityksestä.

”Ihmisillä voi mennä kieli solmuun, kun joku on heidän mielestään viehättävä”, he kertoivat.

Varpaat osoittavat sinua kohti

Tästä olet saattanut kuulla aiemminkin, mutta jos sinun on vaikea lukea toista, vilkaise hänen jalkojaan. Jos varpaat ovat sinua kokhti, on hän vähintään hyvin läsnä keskustelussanne.

Kerroimme aiemmin vinkkejä, miten voit tehdä hyvän ensivaikutelman. Voit lukea näitä vinkkejä täällä.

Lähde: Metro